Thompson refser UEFA

Liverpool-legenden Phil Thompson refser UEFA for ansvarsfraskrivelse, og mener at William Gaillard burde gå av etter sine latterlige kommentarer om Liverpool-supporterne.

I et intervju med Liverpools supporterklubb på Malta kommer tidligere assistent-manager Phil Thompson med krass kritikk av UEFA og William Gaillard i særdeleshet, etter de famøse påstandene om at Liverpool har de verste supporterne i Europa.

- Jeg er ikke overrasket over utspillet fra UEFA i det hele tatt. De prøver alltid å vri seg ut av situasjoner som dette, og det er forferdelig trist at de kan synke så lavt som å si at vi er de verste supporterne i Europa. Dette skal liksom være dyktige folk med ansvarsfulle jobber, og da er det helt utrolig at de kan komme med slike latterlige kommentarer, sier Thompson.

Den tidligere Liverpool-kapteinen mener at William Gaillard skulle ha blitt oppsagt etter det famøse utspillet.

- Gaillard prøver bare å fraskrive seg ansvaret og unngå kritikk. Noen supportere må kanskje ta litt av ansvaret for det som skjedde i Aten, kanskje 10%, men UEFA gjorde feil helt fra starten av. Stadionanlegget var ikke egnet for en slik kamp, og fordelingen av billetter var fullstendig gal.

- UEFA ble advart av Liverpool på forhånd om at dette kunne gå galt, og de burde ha visst bedre. Liverpools supportere har et fantastisk flott omdømme over hele verden, og jeg forstår ikke hvordan de kan si slike ting om våre fans når du ser alt det andre gale som har foregått rundt fotballkamper de siste årene. I noen land har man et stort hooliganproblem, og andre sliter med rasisme. Noen små bøter fra UEFA vil ikke få rasismen til å forsvinne. Det er på tide at de på toppen i internasjonal fotball begynner å ta ansvar.