Threlfall håper å slippe til i ligacupen

Robbie Threlfall har fått prøve seg for førstelaget i to treningskamper denne sommeren. Nå håper han å få sin skikkelige Liverpool-debut i ligacupen i løpet av høsten.

20 år gamle Robbie Threlfall fra Woolton fikk spilletid for Liverpool under Barclays Asia Trophy i Hong Kong. Et lite gjennombrudd for venstrebacken, som likevel har et realistisk syn på sin fremtid i Liverpool.

- Jeg har akkurat tatt fatt på mitt andre år på Melwood, så jeg har blitt vant til å ha seniorspillerne rundt meg. Men å reise bort med førstelaget på denne måten var nytt for meg, sier den unge forsvarsspilleren i et intervju med liverpoolfc.tv i dag.

- Jeg ble svært overrasket over å få denne sjansen. Jeg møtte opp til trening en torsdag, og Gary Ablett sa jeg ikke skulle reise med reservelaget for treningskampen mot Peterborough. I stedet skulle jeg reise med førstelaget til Hong Kong. Det kom som et sjokk, men jeg ble meget glad, legger han til.

- Oppholdet i Hong Kong var veldig spennende og morsomt. Det var stort bare å få vanke sammen med førstelagsspillerne. Jeg prøvde å gjøre det de gjorde, og det var fantastisk å få spille mot South China.

- Det er et stort steg opp fra junior- og reservelagsfotball når du slipper til for førstelaget. Forskjellene er merkbare allerede i måten du forbereder deg til kamp på. Og ettersom det bare var en preseason-kamp var det ikke så intenst som det ville ha vært før en skikkelig kamp. Spillerne var mye mer avslappet, men uansett var det en flott erfaring å ta med seg.

- Jeg mener jeg har hatt god fremgang etter at jeg ble flyttet opp fra akademiet til Melwood. Jeg gjorde det bra i fjorårssesongen, som var min første på Melwood, og var også med på å vinne FA Youth Cup for andre gang. Under Rafael Benitez sin ledelse har jeg utvilsomt blitt en bedre spiller, og ikke minst har jeg blitt mer taktisk bevisst.

I likhet med Steve McManaman, Robbie Fowler, Michael Owen og Jamie Carragher var Threlfall Everton-supporter som barn.

- Min mor er Liverpool-supporter, men jeg var i likhet med min far og min bror Everton-suppporter. Men etter at jeg sluttet meg til Liverpool som 11-åring har jeg gradvis blitt Liverpool-suppporter. Jeg vet det er flere store Liverpool-spillere som holdt med Everton som barn, så forhåpentligvis kan jeg følge i deres fotspor.

Threlfall har nå vært på banen for førstelaget i to preseason-kamper, og 20-åringen håper dermed å få sin skikkelige Liverpool-debut i løpet av den kommende sesongen.

- Jeg håper å spille mye for reservene, slik at jeg kan bevise at jeg er god nok til å komme med i førstelagstroppen igjen. Forhåpentligvis kan jeg imponere manageren såpass at jeg får sitte på benken eller kanskje til og med spille i ligacupen.

- Jeg har også spilt midtstopper, men venstreback er min egentlige posisjon. Jeg synes ikke jeg er høy nok til å spille midtstopper. Selvsagt kommer det nye spillere til klubben hele tiden, og noen vil også komme inn i min posisjon. Men det bekymrer meg ikke. Det er slik fotballen er, og jeg ser bare på dette som en utfordring.