To på topp mot Besiktas

Rafael Benitez avslører at han vil spille med to spisser mot Besiktas, hvorav den ene vil være Dirk Kuyt. Warnock skjønner at Crouch er frustrert. Lindfield scoret i debuten.

Peter Crouch og Harry Kewell har etter Blackburn-kampen fått mye av æren for Liverpools sterke sluttspurt, som nær hadde gitt tre poeng på Ewood Park. Rafael Benitez står imidlertid fast på at det var riktig å starte kampen med bare en spiss, og la Crouch sitte på benken så lenge som han gjorde.

Den målløse kampen i Blackburn var Liverpools femte uavgjortkamp på de siste sju i ligaen, og laget ligger nå helt nede på sjuendeplass på tabellen. På Ewood Park klarte man først å legge betydelig press på vertene etter at Crouch entret banen som partner til Dirk Kuyt 18 minutter før full tid.

- Av og til fungerer det slik at en spiller er viktigere for laget når han kommer inn de siste 20 minuttene eller den siste halvtimen. Det var tre årsaker til at vi skapte flere sjanser mot slutten av kampen. For de første var Blackburn mer utslitte, for det andre er Hary Kewell en spiller som kan komme seg forbi sin mann ute på vingen, og for det tredje så kom Crouch inn. Det er de tre årsakene til at vi skapte mer fremover på banen. Vi spilte etter det samme mønsteret, men sendte innpå andre spillere med andre kvaliteter, sier Beniez til Liverpool Daily Post.

- Harry kom seg rundt sin oppasser på utsiden, mens Ryan Babel og Yossi Benayoun har en tendens til å prøve seg på innsiden. Når vi benytter de to sistnevnte trenger vi derfor ikke en høy spiller i midten, som har luftduellene som sin fremste styrke. Med når man benytter spillere som Harry, samt Gerrard og Finnan til å slå innlegg, trenger du en som er god i lufta.

- Harry kunne ikke spille fra start av, men når han kom inn ble hans bidrag veldig viktige, og det samme gjaldt for Crouch. Fra starten av kampen ville nok dette ha vært annerledes, ettersom Blackburn jobbet hardt mellom våre lagdeler og i midten. Vi visste de var virkelig farlige på midten. Men når de ble trøtte, fikk vi flere sjanser.

- Crouch er et oppspillspunkt, så vi kunne spille mer langt på ham og satse på å vinne andreballene. I første omgang måtte vi velge spillere med bedre egenskaper langs bakken. Det var forskjellen. Man kan snakke om spillerne som ikke spilte, som Voronin og Lucas, Arbeloa og Aurelio. Folk vil hele tiden diskutere det, men vi skapte fem sjanser og det burde ha vært nok til å vinne kampen.

Benitez mener at den gode avslutningen av kampen i Blackburn gjør at man kan se frem til morgendagens kamp mot Besiktas med optimisme. Manageren antyder også at han vil spille med to spisser i morgen, og at en av dem vil være Dirk Kuyt.

- Crouch kan være et alternativ, og det samme gjelder Voronin, svarer manageren på spørsmål om hvem som blir nederlenderens makker.

- Kuyt og Voronin har spilt bra sammen, og har skapt nok sjanser til at de har selvtillit som spissduo. Selv om vi ikke gjorde mål på lørdag, er det positivt at vi skapte sjanser. Det var også positivt at Kewell var tilbake og spilte såpass bra. Man må fokusere på det positive.

Benitez sier imidlertid at det er uaktuelt å starte med Kewell på venstrevingen i kampen mot Besiktas i morgen.

- Det er for tidlig. Han har ikke nok tempo i kroppen til å starte en kamp ennå, så han må begynne på benken. Når Harry har fått noen innhopp på rad, vil det bli lettere for ham. Han besitter nok kvaliteter til å spille i 20-25 minutter.

Warnock glad for at Crouch ikke spilte hele kampen
Blackburns venstreback, tidligere Liverpool-spiller Stephen Warnock, priser seg lykkelig for at Peter Crouch ikke spilte hele kampen på Ewood Park lørdag kveld. Han innrømmer at oppgaven ble langt tøffere når den lange spissen entret banen.

- Det ble utvilsomt vanskeligere for oss. Liverpool spilte mer direkte når Crouch kom på banen, og det virket som det passet dem. Crouchy er en meget god spiller. En spiller som ethvert lag skulle ønske de hadde i startoppstillingen. Men Liverpool benytter ham annerledes, og manageren ser ut til å mene at det fungerer best. Han er uansett en kvalitetsspiller å ha i bakhånd, men det må være frustrerende for ham å ikke få starte kampene. Akkurat det vet jeg mye om, uttaler Warnock til Liverpool Daily Post.

Han var som kjent i samme situasjon selv i store deler av sin Liverpool-karriere.

- Jeg var nok trolig mer nervøs enn vanlig foran denne kampen, ettersom vi skulle spille mot Liverpool og jeg var så oppsatt på å gjøre det bra, uttaler Warnock etter møtet med gamleklubben.

- Når man forlater en klubb som Liverpool føler man at karrieren går i feil retning, men nå er vi foran dem på tabellen og forhåpentligvis klarer vi å holde oss der.

Lørdagens poengdeling på Ewood Park var imidlertid slutten på en kamprekke med sju strake seire for Blackburn.

McAuley mener U18 hadde fortjent seieren mot Everton
Liverpool U18 spilte som kjent uavgjort 1-1 i lokaloppgjøret mot Everton på lørdag, etter at svenske Astrit Ajdarevic gjorde de rødes mål. Trener Hugh McAuley uttaler til liverpoolfc.tv at han fornøyd med innsatsen til sine gutter, samtidig som han mener at hans lag hadde fortjent alle poengene.

- Vi skapte utvilsomt nok sjanser til å vinne kampen. Vi spolerte 100%-sjanser, og Evertons keeper gjorde et par bra redninger. Vi traff tverrliggeren og stolpen, og på en bedre dag hadde disse forsøkene gått inn.

- Det var en typisk derby-kamp, med nervene på høykant på grunn av det som stod på spill. Vi spilte ikke like god fotball som til vanlig, spesielt i første omgang, men det ble mye bedre etter pause, og nå ser vi frem til å møte Bolton kommende lørdag. Forhåpentligvis klarer vi å skape like mange sjanser da også.

Utlånsspillere på scoringslista
Liverpools utlånte spiss Craig Lindfield brukte bare 28 minutter på å gjøre seg bemerket i Notts County-trøya. Da dundret han inn 1-0 borte mot Accrington på volley i debuten sin for Nottingham-klubben. Scoringen, som føk inn bak den tidligere Liverpool-junoren Ian Dunbavin, blir beskrevet som nærmest perfekt på Notts Countys hjemmeside. Notts County vant for øvrig kampen 2-0.

En annen utlånsspiller som tegnet seg på scoringslista i helgen, var Paul Anderson. Han gjorde sitt sjuende mål for Swansea, da de spilte uavgjort 1-1 mot Gillingham hjemme på Liberty Stadium fredag kveld.