Toppolitiker vil vitne for Liverpool-fansen

Tidligere Tory-leder Michael Howard har sagt seg villig til å vitne for Liverpool-supporterne som planlegger å saksøke UEFA etter Champions League-finalen i Aten.

Tidligere leder for det konservative partiet i Storbritannia, Michael Howard, har tilbudt seg å vitne for de 30 Liverpool-supporterne som er i ferd med å kreve kompensasjon fra UEFA fordi de ble utestengt fra Champions League-finalen i Aten trass i at de hadde gyldige billetter.

Howard har sagt at han er beredt til å vitne i retten om nødvendig. Han var selv tilstede under finalen som Liverpool-supporter, og er meget klar på at UEFA må bære ansvaret for kaoset som oppstod.

- Jeg vil gladelig møte i retten for å vitne på grunnlag av mine egne opplevelser den kvelden, om det skulle hjelpe til med å belyse hva som i sannhet skjedde. For meg er det åpenbart at UEFA sviktet på to punkter. For det første var ikke stadionanlegget i Aten skikket til en fotballkamp av denne størrelse, og for det andre sørget ikke UEFA for skikkelig vakthold kampdagen. Det førte til stor forvirring blant supporterne, i tillegg til økonomisk tap for et stort antall mennesker, uttaler Howard til Evening Echo.

Simon Gibson, hos advokatfirmaet Kirwans, som representerer de 30 supporterne som planlegger søksmål mot UEFA, sier at de fortsatt ikke har fått noen respons på spørsmålene de har stilt organisasjonen i forbindelse med finalearrangementet.