Torres avbrøt ferien

Fernando Torres har avbrutt ferien for å gjøre ferdig forhandlingene med Liverpool. Scoringslegender skryter av Torres. Heinze vil ikke til Liverpool.

Flere spanske medier, blant dem den velrenomerte avisen Marca, melder i ettermiddag at Fernando Torres har forkortet sin ferie i Polinesia. Årsaken er at han ønsker å ferdigforhandle avtalen med Liverpool som etter alle solemerker skal bli et faktum i nær framtid. El Niño (barnet) ønsker svært gjerne å fortsette sin karriere i England, etter å ha scoret 82 mål på 214 kamper for Athletico Madrid. Så langt har han fjorten mål på 40 landskamper for Spania.

Torres overgang til Liverpool skal ifølge mediene også være avhengig av at Garcias overgang til Athletico Madrid går i orden.

- Vi jobber med Luis Garcias overgang til Atletico Madrid. Hvis alt går bra med den, bør avtalen gå i orden enten i dag eller i morgen, sier Garcias agent Manuel Garcia Quillon til nyhetsbyrået PA.

PA melder at det bare er formaliteter som gjenstår før Torres sin personlige avtale med Liverpool er ordnet.

Skryter av Torres
To av de spillerne Fernando Josè Torres Sanz, som er hans fulle navn, vil bli målt opp mot, er Ian Rush og Robbie Fowler. I dag har begge disse vært ute og sagt at Torres kan være rette mannen til å hjelpe Liverpool til å bringe sin første Premier League-tittel til klubben og den første ligatittelen på 17 år.

- Liverpool forsøker å få en genuin målkonge. Jeg tror Torres kan være rette mann til at Liverpool kan utfordre Chelsea og Manchester United om ligatittelen, sier 80-tallets målkonge, Ian Rush, til Skysports News.

Waliseren, med 346 mål på 658 kamper i helrødt, mener at både Peter Crouch, Craig Bellamy og Robbie Fowler har gjort sine saker bra denne sesongen.

- Men for å konkurrere med de store trengs det spillere som kan gjøre 20-25 mål på en sesong. Torres er en av Europas store målgjørere og kan være rette mann for Liverpool. Han er meget god med begge bein, noe som alltid er en fordel for en angriper. Liverpool trenger ikke spillere som trenger lang tid på å innfinne seg, de trenger spillere som kan levere og innfri fra første stund. Det kan Torres, sier Rush.

- Nå når Torres kommer, er det de to andre spillerene, som - hvis Rafa Benitez lykkes i å få dem - kan gå rett inn på laget. Greier han det, kan Liverpool meget vel bli tittelutfordrere sammen med Chelsea og Manchester United til våren. Vi skal iallefall komme nærmere enn de 15 poengene vi var bak Chelsea og 21 poengene bak United. Men skal jeg være helt ærlig, så tror jeg kommende sesong blir litt for tidlig. Tittelen kommer ikke nå. Ikke ennå. Husk det er Chelsea og Manchester United vi konkurrerer med. Greier vi å konkurrere med dem, så tror jeg supporterne vil være tilfredse med det, sier Rush.

Robbie Fowler avsluttet sin eventyrlige Liverpool-karriere etter siste sesong, med 126 mål på 259 kamper på CV-en. Også han har klokkertro på at spanske Torres blir en suksess i helrødt.

- 82 mål på 214 kamper i Athletico Madrid skulle si det meste. Torres har hatt en fantastisk karriere i Spania og for det spanske landslaget. Han vil bli stor i Liverpool. Jeg er en stor Liverpool-supporter og håper han vil bidra til Premier League-tittelen til klubben, sier Fowler.

Robbie var selv aldri med på å vinne Premier-League-tittelen for Liverpool.

- En spiller av Torres sitt kaliber trengs for å føre klubben til utfodrerposisjon i Premier League. Du trenger de riktige spillerne og du trenger en dose flaks. Det har ikke Liverpool hatt de siste 17 sesongene. Vi har startet flere sesonger for dårlig. Vi trenger litt tid på å få flyt, men når flyten er kommet, er avstanden ofte for stor til de beste lagene for å vinne de gjeveste titlene.

Heinze vil ikke til Liverpool
Rafael Benitez har intensivert jakten på Gabriel Heinze, men skal vi tro Manchester Evening News, blir ikke overgangen noe av. Heinze kunne ha blitt den første spilleren som har gått fra Manchester United til Liverpool siden Phil Chisnall byttet Old Trafford mot Anfield i 1964. Liverpool har vært villige til å betale sju millioner pund for venstrebacken, men ifølge kveldsavisen i Manchester ønsker Heinzes seg til Italia eller Spania dersom det blir noe klubbytte.