Torres får trøye nummer 9

Fernando Torres avslører at han overtar spillertrøye nr. 9 etter Ian Rush og Robbie Fowler, og mener at han nå skriver under for Europas beste klubb. Også Crewe-kampen på .tv.

På en følelsesladet pressekonferanse i Madrid i morgentimene i dag uttalte Fernando Torres at det var han selv som tok avgjørelsen om å forlate Atletico Madrid til fordel for Liverpool. Samtidig erklærte han at han ønsker å returnere til Atletico en gang i fremtiden.

- Jeg fikk et tilbud, og jeg ba Atletico om å lytte til budet de fikk. Avgjørelsen var min, sa en Torres under pressekonferansen på Vicente Calderon.

Den spanske landslagsspissen snakket også om sin kjærlighet for Atletico, som han beskrev som sin familie.

- Jeg er stolt, og vil alltid være Atletico-supporter. Klubben har gitt meg mer tilbake enn noen aner. Jeg håper å returnere til klubben en dag, og jeg håper at klubben da er på det nivået den fortjener. Det vil si at de spiller i Champions League.

- Jeg vil alltid føle meg hjemme i Atletico. Jeg er stolt over hva jeg oppnådde her, og vil alltid høre til i denne klubben uansett hvor jeg drar. Jeg ønsker å takke fansen, som alltid har støttet meg opp gjennom årene. Det har vært en sann glede for meg. Jeg håper jeg kommer tilbake en dag. Jeg drar med ren samvittighet etter det jeg har oppnådd her. Jeg mener dette er en god avgjørelse både for meg og for klubben. Jeg håper de spillerne som ankommer klubben nå vil oppnå det jeg aldri greide.

Dette fikk en følelsesladet Atletico-president Enrique Cerezo til å utbryte: - Vi håper du returnerer en dag, Fernando. Dette er ditt hus. Det har alltid vært ditt hus, og det vil alltid være ditt hus.

- Jeg skriver under for Europas beste klubb
I sin siste pressekonferanse på Vicente Calderon erklærte Torres at han nå skriver under for den beste klubben i Europa.

- Dette har vært en vanskelig avgjørelse å ta. Jeg forlater nå klubben jeg har spilt for hele min karriere. Men det ble for vanskelig å si nei til Liverpools tilbud. Det er et stort steg frem i min karriere, og jeg tror jeg har tatt den rette avgjørelsen for alle parter, sier spissen selv om £26.5M-overgangen.

- Du kommer til et punkt i livet der du trenger flere utfordringer. Jeg har alltid gjort hva som var best for klubben min. Når Liverpools tilbud kom, fortalte jeg klubben at de kun skulle lytte til deres tilbud og ingen andre, ettersom Liverpool var det laget jeg ønsket å spille for. Klubben er en av de beste, om ikke den aller beste, i Europa.

Torres overtar Fowlers trøye
Torres er klar over presset og forventningene som nå venter ham som Liverpool-spiller, men mener at han er klar til å ta utfordringen. Han avslørte også at han allerede har blitt tildelt trøye nummer 9 i Liverpool, trøyen som tidligere har blitt brukt av målmaskiner som Ian Rush og Robbie Fowler.

- Det faktum at Liverpool har gitt meg trøye nummer 9 viser at de har tro på meg, ikke minst med tanke på hvem som har brukt trøyen før meg. Nå begynner et nytt flott eventyr for meg, og jeg håper at jeg ved hjelp av hardt arbeide og stor innsats kan bli en av de beste spillerne. Dette er en unik mulighet for meg. Liverpool oppfyller alle mine drømmer som klubb, og det har vært en viktig faktor i den avgjørelsen jeg har tatt om å reise dit, sier El Nino.

- Jeg ønsker å tilpasse meg engelsk fotball så raskt som mulig. Jeg tror Premier League vil passe min spillestil godt. Jeg gleder meg og har store ambisjoner for fremtiden.

Begge de to første treningskampene på .tv
Liverpool FC har tidligere gjort det kjent at de kommer til sende TV-bilder fra treningskampen mot Wrexham kommende lørdag direkte på nettsiden liverpoolfc.tv for de som abonnerer på e-season ticket. Nå bekjentgjør klubben at det samme også gjelder for treningskampen mot Crewe en uke senere.