Torres i kamp mot klokka

Fernando Torres håper fortsatt å rekke lørdagens Merseyside-derby. Rafa mener skader og nøkkelspillere ute av form er hovedårsakene til formsvikten. LFC ansetter talentspeider i Finland.

Fernando Torres begynner i dag kampen mot klokka for å bli spilleklar til lørdagens byderby på Goodison Park. Liverpool Daily Post melder at spissen kom tilbake til Merseyside i går, og i dag starter intensivbehandlingen av lyskeskaden han pådro seg under Spanias trening i Århus fredag kveld. Det dreier seg altså om en muskelavrivning i høyre lyske.

Spanias landslagslege har som kjent anslått rekonvalesensen til 8-10 dager, men trass i denne diagnosen har ikke 23-åringen gitt opp håpet om å bli spilleklar til den store byduellen i helgen. Han ønsker nemlig inderlig å spille i dette lokaloppgjøret som han har hørt så mye om.

Ettersom Dirk Kuyt også sliter med en hamstringskade, står Liverpool overfor en aldri så liten spisskrise foran kampen på lørdag. Manager Benitez vil derfor trolig gi Torres alle muligheter til å bevise at han er skadefri når lørdagen opprinner.

Etter en god start på sesongen er nå de røde å finne nede på fjerdeplass på tabellen, seks poeng bak ledende Arsenal, etter en formsvikt i de siste kampene.

- Ettersom vi startet sesongen veldig bra, trodde folk at dette skulle bli vårt år. Deretter tapte vi noen poeng, og så begynte folk å tvile. Det er tydelig at mange utenfor laget er frustrerte. Slik sett er det vanskelig å si om det er best å starte veldig bra, eller litt dårligere og så ha progresjon og komme sterkere utover i sesongen. Jeg mener vi fortsatt befinner oss i en god posisjon, men det er sant at vi må prestere bedre, sier Benitez til Liverpool Daily Post.

- Det er viktig at vi har klart å unngå nederlag i ligaen. Jeg var skuffet etter Tottenham-kampen, fordi vi slapp inn to mål etter to store feil, men vi er fortsatt ubeseiret og det er viktig. Jeg synes vi er i en bedre posisjon enn i fjor, og det er også viktig. Er vi fortsatt nær toppen av tabellen om 2-3 måneder, etter fortsatt rotasjon på spillerne, tror jeg vi er kapable til å prestere bra i siste halvdel av sesongen, legger han til.

Manageren krysser nå fingrene for at det ikke vil oppstå flere skader på hans spillere i forbindelse med denne ukens landskamper.

- Noen spillere er ute på oppdrag med sine landslag, og det vil ikke være lett for dem å være klare til kampen mot Everton. Ikke minst fordi vi har tidlig avspark på lørdag. Vi vil behøve 2-3 spillere som spiller virkelig bra, og disse nøkkelspillerne kan hjelpe resten av laget. Vi har slitt med noen skader, samt at andre spillere ikke har spilt opp mot sitt beste, og det er årsaken til at vi har opplevd en formsvikt.

Liverpool ansetter finsk talentspeider
Vasabladet melder at Tor Sparv det kommende året vil arbeide som Liverpools speider i Finland. Hans oppdrag går ut på å ha oversikt over de mest lovende unge spillerne i de tusen sjøers rike. Vasabladet melder at Sparv per i dag har notert seg åtte aktuelle talenter.

Sparv har i første omgang fått en speiderkontrakt med Liverpool ut 2008, og han slutter dermed som trener for det finske 2.divisjonslaget Norrvalla FF.

- Jeg skal følge unge spillere på oppdrag fra Liverpools akademi. Alle som kan tenkes å holde et så bra nivå at de vil forsvare en plass ved akademiet er interessante, uttaler Sparv til Vasabladet.