Torres lykkes hvor Morientes feilet

Fernando Morientes klarte aldri overgangen fra spansk til engelsk fotball da han kom til Liverpool for tre år siden. For Fernando Torres har derimot overgangen ikke bydd på problemer.

Fernando Morientes ble en flopp på Anfield da Rafael Benitez hentet ham til klubben i januar for snart tre år siden. Navnebror Torres ser ut til å bli en langt større hit i helrødt. I dag forsøker Rafael Benitez å forklare hvorfor til liverpoolfc.tv.

- Fernando Morientes kom til Liverpool med gode holdninger, og virket å være en spiller som var god i lufta og en måltjuv. Men han klarte ikke å håndtere den fysiske fotballen i England. Det klarer Torres. Sistnevnte er rask og sterk, og han er mye yngre, uttaler Liverpool-manageren.

Torres har gjort 15 mål på 22 kamper foran dagens oppgjør borte mot Manchester City. Ni av scoringene har kommet i ligaen.

Benitez mener det er to faktorer som har vært viktige for at Torres har funnet seg så lett til rette i sine nye omgivelser. For det første har han kommet inn i en spillertropp der flere andre spillere snakker spansk, og for det andre så har han de rette holdningene til å oppnå suksess i verdens tøffeste liga.

- Han er en spansk spiller som har kommet til et lag med en spansk manager og andre spansktalende lagkamerater. Det kan være vanskelig for en manager å forklare hva han vil, men jeg snakker med ham på spansk og forklarer ting som en som ikke er spansktalende kanskje ville ha hatt problemer med å forklare. Det blir ikke det samme om man bruker en tolk.

- Torres vil bli enda bedre, ettersom han har et brennende ønske om å bli det. Han har de rette holdningene. Dersom du forteller ham at han må arbeide hardt, arbeider han enda hardere. Dersom du forteller ham at han skal bli igjen og trene etter at den ordinære treningen er over, så gjør han det, forteller Benitez.