Tranmere etterlyser samarbeid

Tranmere-manager Ronnie Moore ønsker å låne spillere fra Liverpool i fremtiden. Dudek fyller år. Steve Finnan forsvarer landslagssjef Staunton.

I lys av Rafael Benitez sitt utspill om å la toppklubbenes reservelag få innpass i ligasystemet, oppfordrer i dag Tranmere-manager Ronnie Moore spanjolen til å la Liverpools unge spillere få slippe til i hans klubb. Han mener låneopphold på andre siden av Mersey vil være ideelt for å gi disse spillerne matchtrening.

- Hvorfor låner ikke Liverpool ut sine reservelagsspillere til oss og lignende klubber i større grad? Bare fordi vi spiller i League One, og ikke i Championship, vegrer større klubber seg mot å slippe spillere på lån til oss. Men vi vet hva vi driver med. Ingen bør bekymre seg for å sende unge spillere til oss. Vi vil sende dem tilbake som bedre spillere, sier Moore til Liverpool Daily Post.

- Jeg tror ikke forslaget om å la toppklubbenes reservelag spille i ligaen noen gang vil gå igjennom. Men lånesystemet kan hjelpe lagene i Premier League. Toppklubbene er bare for dårlige til å utnytte det.

Det hører med til historien at Moore har gjort flere forsøk på å låne spillere fra Premier League-klubber denne sesongen, uten å få napp.

- Jeg har bedt flere Premier League-klubber om å få låne spillere, men det viser seg å være vanskelig.

Dudek fyller år
Jerzy Dudek fyller 34 år i dag. Helten fra Istanbul har spilt 185 kamper for Liverpool, men vil trolig forlate klubben i løpet av sommeren.

Finnan forsvarer Staunton
Steve Finnan slår nå tilbake mot på Sunderland-manager Roy Keane, etter at sistnevnte kom med hard kritikk av landslagssjef Steve Staunton og spillerne på det irske landslaget. Den tidligere Manchester United-spilleren mente blant annet at dagens irske landslagsopplegg var middelmådig og at spillere kun ble tatt ut på navnet. Kritikken kom etter at Irland bare såvidt beseiret San Marino i sin siste kamp.

- Roy Keane har rett til å si sin mening, og ingen jublet over resultatet mot San Marino. Det var intet godt resultat, men vi gjorde likevel jobben vår. Vi er glade for at vi vant kampen. Noe av kritikken i ettertid har vært berettiget, og manageren har fått mer kjeft enn de fleste. Ettersom vi spilte en dårlig kamp, måtte vi forvente dette. Men faktum er at Steve Staunton har hentet inn mange unge spillere, og vi er inne i en oppbygningsfase.

- Steve har tatt over landslaget på et vanskelig tidspunkt. Han har blitt tvunget til å endre på mye, og han bør få mer tid på seg. Vi spiller for manageren, for landet vårt og for supporterne. Vi ønsker å forbedre oss, og vi har tro på at vi kan klare det, sier Liverpool-backen før møtene med Wales og Slovakia.

- Vi har en god tropp, og vi har ikke gitt opp selv om vi åpnet kvalifiseringen svakt med to tap. Men det er fortsatt kamper igjen å gjøre det på, og vi står nå foran to hjemmekamper. Det er en tøff gruppe, men vi har fortsatt muligheter.