Tre ligakamper på åtte dager

Liverpool står foran en hektisk periode med tre ligakamper på åtte dager. Kan Crouch fortsette å score mål i Bellamys skadefravær? Agger motivert foran sesongavslutningen.

Peter Crouch har gjort fem mål på de siste fire kampene, og nå håper manager Rafael Benitez at den lange spissen kan følge opp i den hektiske perioden som står for døren. De røde skal spille tre ligakamper på åtte dager – borte mot Manchester City og hjemme mot Middlesbrough og Wigan – og må trolig unnvære Craig Bellamy i minst to av disse kampene.

Disse tre kampene vil ha mye å si for hvilken sluttplassering de røde får i ligaen. Det er ikke tvil om at Rafa ønsker seg 9 poeng fra disse kampene, for å styrke grepet om tredjeplassen.

- Jeg er godt fornøyd med Peter Crouch om dagen. Han scorer mål, noe som gir ham tro på det han driver med. Noen ganger tar det litt tid før ting faller på plass, og for Peter ser det ut til å ha skjedd den siste tiden. Han forstår mye bedre hva vi ønsker fra ham nå, uttaler manageren til Press Association.

- Nå håper jeg han kan fortsette å gjøre mål helt frem til og inkludert Champions League-finalen, legger spanjolen håpefullt til.

Benitez ønsker ikke noen repetisjon av sin første tur til Eastlands i morgen. Det er klare paralleller til City-kampen i 2005. Liverpool hadde da akkurat slått Juventus 2-1 i kvartfinalen i Champions League på Anfield. Fire dager senere spilte de en meget svak kamp og tapte 1-0 på City of Manchester Stadium.

Etter Champions League-suksess mot PSV ønsker nå Benitez at hans mannskap skal ha et større fokus på ligaspillet når man tar veien til Manchesters østkant. Peter Crouch er i alle fall motivert for å gjøre flere mål.

- Jeg har ikke satt meg noe bestemt mål for sesongen når det gjelder antall scoringer. Jeg gjorde 21 mål totalt for Portsmouth en sesong, men det var ikke i Premier League. Jeg klarte 16 for Southampton det året de rykket ned. Nå ønsker jeg bare å fortsette å gjøre mål, og så får vi telle opp til slutt.

- Det er fantastisk å være klubbens toppscorer. Liverpool er en stor klubb, og jeg håper å imponere manageren og supporterne. Jeg vet at manageren vil få penger å rutte med til sommeren, og derfor ønsker alle å bevise at de fortjener å beholde sin plass. Jeg ønsker i alle fall mer enn noe annet å være en del av Liverpools nye æra, uttaler Crouchy.

Agger mener den tøffe jobben starter nå
Daniel Agger sier til Liverpool Daily Post at det er nå den harde jobben begynner. Han poengterer at de røde går til de resterende ligakampene og semifinalen i Champions League med en stigende formkurve.

- Det er en god følelse å være i semifinalene i Champions League, sammen med andre store lag. Alle lagene som er igjen nå er meget gode. Det er stort å ha nådd så langt, men skal vi vinne turneringen er det nå den tøffe jobben starter. Vi må spille bra i semifinalene, og må jobbe meget hardt skal vi nå finalen. Dette er en cupturnering, så kampene som har vært spilt tidligere betyr ikke noe nå. Semifinalene blir tøffe for begge lag, uttaler midtstopperen til Press Association.

- Når du spiller for Liverpool må du være profesjonell i alt du foretar deg, og gå ut for å vinne alle kamper. Jeg ønsker ikke å bruke Champions League som en unnskyldning for at vi ikke har levd opp til forventningene i ligaen. Vi har vært godt forberedt foran alle ligakamper, men vi har gjort noen feil og må sørge for å unngå det til neste sesong. Vi er på tampen av sesongen nå, og alle kamper er virkelig viktige. Presset blir større og større, men samtidig blir det lettere å motivere seg, avslutter 22-åringen.