Tror på ny heltestatus

Kaptein Steven Gerrard tror Liverpool-spillerne blir helter for andre gang på tre sesonger. Rafa rolig foran eventuelle straffere og Reina har ikke trent spesielt på straffere. Rafa har avtale god nok.

Vi kan bli helter
Liverpool-kaptein Steven Gerrard er sikker på at han og hans lagkamerater blir helter for andre gang på tre sesonger.

- Jeg har hørt mange si at vi ikke vil klare å gjenta suksessen fra 2005. Til det må jeg bare si at de tar feil. Jeg er overbevist om at vi vinner trofeet igjen, sier Gerrard. Kapteinen tror dette Liverpool-laget med seier i kveld vil få plass som en av de store europeiske lagene gjennom fotballhistorien.

- Vi ønsker ikke å komme tilbake til England og angre på at vi ikke fikk med oss trofeet hjem. Vi ønsker å skape historie, bli helter og komme hjem som vinnere. Alle husker hvordan det var for to år siden. Å gjøre det igjen vil bli noe helt spesielt. Helt siden 2005-finalen har mange sagt at det kun var flaks og at det aldri kommer til å skje igjen. Dette har ikke vi brydd oss noe særlig om, men vinner vi Champions League to av tre sesonger, så vil nok det få disse til å være stille, sier Gerrard.

Liverpool-kapteinen tror at laget er mye sterkere nå enn i 2005, og mener at det at laget greide å gå hele veien fram til en finale egentlig ikke er en overraskelse.

- Det har vært en annerledes følelse denne gang. På begynnelsen av 2005-utgaven av Champions League sa vi at det å nå kvartfinalene virkelig var en suksess. Da var alt utover det en overraskelse og en bonus. Denne gang var finalespill det minste vi hadde håpet på. Vi ser ikke på dette som en bonus mer. Jeg vil gå så lan gt som å si at jeg forventet at vi skulle være sterke utfordrere til tittelen også i år. Men misforstå meg rett, dette er fantastisk. Men nå er det å vinne finalen vårt fokus, sier Gerrard.

Sannsynligvis vil Gerrard og Milans midtbanemotor- og dynamo Gennaro Gattuso få mye å gjøre med hverandre i kveld. Selv er ikke Steven bekymret.

- Jeg starter ikke denne kampen med bekymring for Gattuso. Vi er to fantastiske lag som har nådd finalen. Jeg har sett Milan mye denne sesongen og jeg respekterer dem, men konsentrerer meg mest om meg selv og mitt spill. Det er det jeg kan få gjort noe med. Så får vi se om Gattuso greier å stoppe meg. Hvis formen stemmer er jeg sikker på å overgå alt Milan forsøker å gjøre, sier kaptein Gerrard som fyller 27 år på fredag. Å få vinnermedaljen på brystet i kveld er et greit forskudd på gave til seg selv.

I 2005-finalen stusset Gerrard veldig på at Milan-spillerne berørte trofeet før kampen startet.

- Dette er noe man aldri gjør. Det bringer ulykke, og det trodde jeg italienerne visste. Vær sikker på at jeg ikke vil la noen av Liverpool-spillerne gjøre det samme i kveld, sier Gerrard.

 

Rolig Rafa før eventuelle straffere
Alle som har fulgt med i internasjonal klubbfotball de siste sesongene har fått med seg en god del tette og jevne oppgjør, som har endt med straffesparkkonkurranser. Dette har også skjedd flere ganger med Liverpool. Manager Rafael Benitez forholder seg rolig, også til en ny eventuell ellevemeterskonkurranse nærmere midnatt i kveld.

- Jeg stoler på min keeper. Milan er desperate for å hevne tapet i Istanbul. Det blir spennende å se om hvordan de takler denne angsten for en ny straffekonkurranse. Blir det en ny straffesparkkonkurranse, handler alt om kvalitet og kaldt blod. Det spiller ingen rolle hvilke forberedelser du har gjort på forhånd. Det blir uansett ikke det samme å skyte på en keeper på trening som i en slik nervepirrende konkurranse. Du trenger en god og kald keeper. Det har vi og derfor forholder jeg meg rolig, mener Rafa.

Benitez tar heller ingen forholdsregler når det gjelder Milans stjernespiller og playmaker Kaka, som har sagt han og Milan er ute etter sin tredje britiske skalp i årets Champions League (slått ut Celtic og Manchester United tidligere).

- Vi vet Kaka er en god spiller, men vårt system går ut på mannsoppdekning i soner, og dette vil vi også gjøre i finalen. Milan er ikke bare en spiller. De er et meget godt lag, i angrep og på midten. Vi kan ikke bare konsentrere oss om en spiller. Vi velger å konsentrere oss om oss selv, sier Benitez som sier til spillerne at de må ta vare på øyeblikket.

- Det er det de kan gjøre noe med. Det som skjer om tre måneder vet ingen. Det er nuet mine spillere kan gjøre noe med. Da kan de gå av banen og si at de har gjort sitt beste og ikke angre på noe.

Trener ikke på straffespark
Pepe Reina er en av verdens beste keepere på straffespark. Det viste han i fjorårets FA-cupfinale mot West Ham og senest i straffesparkkonkurransen mot Chelsea i semifinalen i Champions League. Nå sier han at han ikke har trent spesielt på straffespark i forkant av kveldens Champions League-finale.

- Det er ikke nødvendig å trene på straffere. Jeg har ikke sett video av Milans straffeskyttere og jeg har ikke gjort spesielle undersøkelser. Det eneste jeg gjør er å lese reportasjer fra Champions League sesongen igjennom. Det pleier å være tilstrekkelig, sier Reina.

God nok avtale for Rafa
Som vi tidligere har skrevet vil Rafael Benitez og hans spillere en svært god avtale dersom det blir seier i kveld. Nå går Tom Hicks ut og sier at det ikke er aktuelt å gi Benitez en bedre avtale og kontrakt dersom Champions League-trofeet skulle bli med hjem til Liverpool i natt. Rafa har en fireårskontrakt som han undertegnet i juni i fjor, for å skremme Real Madrid bort.

- Jeg tror Benitez er godt fornøyd med den kontrakten han har og hva den eventuelt utløser ved en seier i Champions League. Den vil ta vare på alle hans preserende behov, sier Hicks.

Både Hicks og hans kompanjong George Gillett jnr er på plass i Aten for å se finalen.

- Dette er det stort å være med på. At det skulle gå så bra den første sesongen her er helt utrolig og det største vi opplever innen sport.

Eto`o har ikke hørt noe
Liverpool er en av klubbene som ifølge engelske aviser skal ha vist interesse for Barcelonas giftige spiss Samuel Eto`o. Selv har ikke 26-åringen hørt noen ting.

- Vanligvis er dette bare spekulasjoner. Jeg vil gå så langt som å si at 99,9 prosent av det som skrives om meg i avisene er usant. Jeg trives i Barcelona og vil definitivt være her neste sesong. Hvor jeg skal spille fotball om noen år vet jeg ikke, men jeg har en kontrakt med Barca til 2010, sa Eto`o til en debattside på www.feelfootball.com.

Den kamerunske landslagsspissen røk uklar med trener Frank Rijkaard etter at han nektet å gå på som reserve i en kamp mot Racing Santander denne sesongen. Men dette skal være over nå, ifølge spilleren selv.

- Det er ingen problem, ingen krise. Pressen kan skrive hva de vil, men jeg blir her, påstår han.

Tevez til Chelsea?
Engelsk presse skriver at West Ham ønsker å tilby argentineren Carlos Tevez til Chelsea for 35 millioner pund. Tevez har også vært linket til Liverpool. Vi finner grunn til å understreke at de fleste rykter på dette stadium av sesongen nok må tas med atskillige dunger med salt.