U18 i rute

Etter fem år på Melwood er Hugh McAuley tilbake på akademiet i Kirkby som ansvarlig for U18-laget. Han mener at hans lag er i rute før sesongstart, og treneren håper å levere flere spillere til Melwood.

Liverpool U18 ser ut til å være i rute med sine sesongforberedelser, etter at de på lørdag vant oppskriftsmessig 4-1 i en treningskamp mot Plymouth. Nå venter nye treningskamper mot Carlisle og Birmingham denne uken, før man skal til Spania og spille i Villarreals turnering der i perioden 10.-15.august. I likhet med førstelaget sesongåpner også U18 borte mot Aston Villa. Det skjer imidlertid en uke etter førstelagets besøk på Villa Park.

Hugh McAuley er nå tilbake som lagets trener etter å ha vært involvert med reservelaget i fem år. Han er fornøyd med tingenes tilstand.

- Vi har allerede trent i fem uker nå, og har jobbet hardt. Men det er fortsatt mye å ta tak i. Alt handler om å få laget klart til første kamp mot Aston Villa 18.august, og ikke minst resten av sesongen. Forhåpentligvis klarer jeg å motivere spillerne til å jobbe hardt og oppnå gode resultater det kommende året, uttaler McAuley til Liverpool Daily Post.

Treneren ville heller ikke hatt noe imot en tredje seier i FA Youth Cup på rad.

- Juniorene har gjort det eksepsjonelt bra i cupen de siste to årene. Vi hadde gode individuelle spillere, men fungerte også bra som lag. Men nå har disse spillerne flyttet på seg. Noen til Melwood, mens andre har funnet seg nye klubber. Det er slikt som skjer i juniorfotball. Nå har vi en ny spillergruppe, og alt handler om å få dem til å utvikle seg videre.

- Jeg kjenner godt til akademiet fra før, etter å ha jobbet her i flere år før jeg flyttet til Melwood. Jeg trives med å være tilbake her og jobbe med disse talentfulle unge spillerne. I løpet av fem år på Melwood har jeg lært mye om hvordan ting fungerer i denne klubben, og hva som kreves av en spiller som skal inn i førstelagstroppen. Det er en stor spillertropp på Melwood, og du må være veldig talentfull skal du få innpass der. Min jobb blir å hjelpe unge spillere til å passere dette nåløyet de kommende årene.

- Vi jobber alle med dette målet for øyet. Piet Hamberg, Dave Shannon og John Owens har alle dette samme siktemålet. Vi satser på å få så mange spillere som mulig til Melwood og reserve- og førstelaget. Det er ingen enkel oppgave, da det allerede er mange gode spillere der. Men forhåpentligvis klarer vi å bidra til at noen av våre unge talenter tar dette steget videre i karrieren.