Uavgjort derby for U18

Liverpools U18-lag var i dag uheldige som ikke klarte å tilegne seg samtlgie tre poeng i sitt møte med Everton. Kampen endte 1-1, etter mål av Ajdarevic.

Liverpools mannskap:

Hansen, Awang, O'Connor, Irwin (kaptein), Kennedy, Highdale, Amoo, Ajdarevic, Pourie, Eccleston, Parsonage. Reserver: Collins, MacDonald, McGiveron, Asgari.

I første omgang har kampen bydd på hva man kan forvente av et lokalderby mellom Liverpool og Everton; kampen har vært tett, intens og sjansene har vært få. Farligst har Liverpool sett ut, da de røde har produsert de største farlighetene, blant annet med et stolpetreff da et skudd gikk via et Everton-bein. Utover dette har Pourie vært farlig frempå med en avslutning avverget på strek, og Eccleston har hatt en heading rett på keeper etter et hjørnespark, samt at Amoo har forsøkt seg med et skudd, som endte over. Everton har imidlertid holdt unna greit, i en kamp hvor spesielt det første kvarteret var meget oppjaget.

Det ble 1-1 da Liverpool var det klart beste laget, i andre omgang som i første, og at Everton kom fra oppgjøret med et poeng i sekken, kan karakteriseres som et ran. Andre omgang var mer innholdsrik enn første, og man kunne ha scoret opptil flere mål, da man skapte en håndfull store sjanser. Liverpools mål i kampen kom etter et flott langskudd fra Astrit Ajdarevic, da svensken sendte avgårde en lav suser mot langhjørnet fra ca. 20 meter, hvilket resulterte i en fortjent ledelse da klokka viste 59 spilte minutter. Videre var både Pourie og Ajdarevic nært ved å gjøre mål i etterkant, senest da sistnevntes frispark gikk via muren, og utmanøvrerte keeper på overtid, for så å snike seg utenfor stolpen. At kampen var tett og intens kan også reflekteres i at Liverpools Highdale ble utvist etter å ha pådratt seg to gule kort. Flere spillere markerte seg positivt i kampen, mest toneangivende var Ajdarevic, men også Irwin, Parsonage, Highdale og Kennedy gjorde en god kamp.