Underskrifter for Hillsborough-granskning

En rød supporter har startet en kampanje for å få en ny gransking av tragedien. Datoer for de siste seks reservelagskampene. Få billetter mot PSV.

Kjemper for rettferdighet
Supporteren Richard Buxton har startet en begjæring om at tragedien på Hillsborough blir gransket på nytt, via e-mailer til samme webside som ga Bob Paisley om lag 45.000 ”stemmer” for en adelstittel nylig.  Så langt har nesten 800 tegnet seg på.

- Tusenvis av forkjempere verden over, i likhet med de etterlatte, vil ikke få ro inntil de virkelige skyldige blir offentliggjort i en ny granskning og siden må stå til rette, skriver Buxton.

Ingen har måttet stå til ansvar for at 96 supportere mistet sine liv 15.april 1989, og selv om en undersøkelse av Lord Justice Taylor fastslo at det var politiet som var hovedårsaken til tragedien ble det bestemt mot å anklage tjenestemenn og vaktmannskaper.  En sivil rettsak fra de etterlatte, mot de to øverst rangerte politimennene, første senere ikke frem. 

Stortingsmedlem Peter Kilfoyle, fra området Anfield, advarer mot at en ny kampanje bare kan åpne gamle sår.  – Jeg vet ikke hva dette vil tjene til, sier han.  – Det er en forskjell med å ha den ene granskningen etter den andre, og det å oppnå rettferdighet.

- Familiene følte at en anklage kunne gi dem en ende på det.  Min frykt er at en ny undersøkelse bare vil åpne gamle sår.


Ny dato for reservene
Enda en reservelagskamp er blitt flyttet, siden hjemmekampen Manchester United nå har fått dato 26.04 som følge av omberamming av Premier League kampen mot Middlesbrough.  Seks av de 18 reservelagskampene gjenstår fortsatt, noe som bare underbygger påstandene fra Rafael Benitez om en lite tilfredsstillende terminliste for de nest beste.   


1625 billetter til Eindhoven
Liverpool FC vil denne uka begynne å selge billetter til bortekampen mot PSV Eindhoven.  Beskjedne 1625 billetter er hva bortesupporterne er blitt tildelt til den første kampen i lagenes kvartfinale i Champions League.  De som har vært på tidligere bortekamper i Europa vil stå først i køen ved salget.