Ung stopper øverst på ønskelista

Liverpool Daily Post mener en ung midtstopper står øverst på Rafas ønskeliste, nå som Ujfalusi ikke er aktuell lenger. Parry bekrefter at manageren vil få penger til spillerkjøp om det er nødvendig.

Liverpool Daily Post skriver i dag at en ung midtstopper står øverst på Rafael Benitez sin ønskeliste etter Tomas Ujfalusi gjorde det klart at han ønsker å fullføre kontrakten sin med Fiorentina. Midtstopperkrisen førte til at Alvaro Arbeloa måtte flyttes inn fra backen til en stopperplass mot Manchester City i går, og slike nødløsninger håper Benitez å unngå for fremtiden.

- Gårsdagens kamp viste hvor dårlig dekning vi har på stopperplassen. Vi visste at Arbeloa hadde erfaring med midtstopperspill i Spania, men i Premier League er det tøffere. Vi måtte håndtere situasjonen som oppstod, og jeg syntes Arbeloas samspill med Carragher var bra, uttaler manageren til byens morgenavis.

Etter gårsdagens målløse forestilling er Liverpool fortsatt på fjerdeplass på tabellen, 10 poeng bak Arsenal med en kamp mindre spilt.

- Jeg ser ikke så mye på tabellen, men jeg visste at vi hadde en mulighet til å ta innpå lederlagene mot City. Vi har ett poeng mer nå. Vi får prøve og spille like bra som i denne kampen også i tiden som kommer, og skape like mange sjanser i kampene fremover.

- Det var en god kamp, og et godt forsøk fra vår side. Laget spilte bra og skapte sjanser, og normalt vinner du slike kamper. Men det klarte vi ikke denne gangen. Slik er fotballen. Du må bare fortsette og forsøke på de samme tingene, men med større presisjon. Deres keeper og forsvarere var virkelig gode. Vi hadde noen store sjanser, og skapte mye.

- Vi kan ikke henge oss opp i det negative. Nå må vi begynne å fokusere på Wigan-kampen og prøve å vinne den.

Benitez var ellers ikke helt fornøyd med dommer Uriah Rennies behandling av Fernando Torres i gårsdagens kamp.

- Jeg har sett noen av taklingene Torres ble utsatt for av Micah Richards, og var skuffet over at han ikke ble bedre beskyttet av dommeren. Men Richard Dunne gjorde en god jobb mot Torres. Men også han burde ha fått gult kort for den første taklingen mot Torres, da vår mann var i en god posisjon. Når det er sagt, så skal det også sies at City var gode i forsvar og satte inn noen gode taklinger i siste liten. Torres hadde et par store sjanser, men Dunne var veldig god og det utgjorde en stor forskjell for dem.

- Penger er tilgjengelig
Benitez ønsker seg altså en ny midtstopper i januar, og Liverpools daglige leder Rick Parry bekrefter overfor Liverpool Daily Post at det er penger tilgjengelig til å handle.

- Penger er alltid tilgjengelige i Liverpool, og dersom vi trenger det er ikke situasjonen annerledes nå. Som vanlig vil vi ikke avsløre våre planer, men behøver vi å gjøre noe så vil vi gjøre det.

- Vi brukte mer penger i sommer en noen gang tidligere. Hele forretningsmodellen til amerikanerne er basert på suksess. Det er ikke noe poeng i å investere i et nytt stadion om vi ikke har et lag som har suksess. Hele modellen er basert på et suksessfullt lag.

- Jeg kommer selvsagt ikke til å avsløre hvor mye penger som er satt av til spillerkjøp, men ingen budsjetter har blitt forandret. Vi er sikre på at vår nye stadion vil bli bygd, og vi er helt sikre på at vi har satt av nok penger til spillerkjøp.

Parry sier også at Benitez ikke er under press fra amerikanerne, og at de ikke har satt noe ultimatum om at de røde må vinne ligaen i år eller noe annet år.

- Ingen krever at vi vinner Premier League i år eller noe annet år. Men jeg tror at supporterne forventer at vi er med i tittelkampen, og er helt fremme i teten mot slutten av sesongen. Vi har uten tvil fortsatt sjansen. Klarer vi å opprettholde vår gode form over nyttår, er det ingen grunn til at vi ikke kan være med å kjempe helt inn. Det er målsettingen vår. Det er Rafas målsetting, og det er supporternes og eiernes målsetting.

- Vi ansatte Rafa fordi vi ønsket en manager som hadde erfaring med å vinne store mesterskap. Og det er hva vi sikter mot her også. Det møtet vi hadde nylig var veldig bra. Det var veldig positivt. Det ga oss sjansen til å forsikre oss om at alle forstår hverandre. Nå fokuserer vi kun på andre halvdel av sesongen.