Usikker fremtid for Speedy

Mark Gonzalez er i ferd med å avslutte en skuffende debutsesong på Anfield. Chileneren kan bli en av dem som forlater klubben til sommeren.

Chris Bascombe i Liverpool Echo skriver i dag at Rafael Benitez teller på knappene om han skal la tvilen komme en utenlandsk nykommer til gode eller om Mark Gonzalez ganske enkelt har vist nok til å fortjene en fortsatt fremtid i Liverpool.   Spilleren som Rafa betegnet som ”den beste spilleren fra Chile” har ikke imponert etter at han var med å åpne veien til Aten ved å score i kvalifiseringen mot Maccabi Haifa i august.

Sebastion Leto vil komme før neste sesong og kjempe om en plass på venstrekanten, og en vil håpe at Harry Kewell også får en skikkelig pre-season etter nesten et år ute p.g.a. skader.  Det kan gjøre at den kvikke, men i det store og hele ineffektive Gonzalez, blir regnet som overflødig og de røde ønsker å cashe inn for en spiller som aldri har greid å gjøre hevd på en regelmessig plass.

Det skal også være følere ute i Spania for å hente spilleren som skapte seg et navn først hos Albacete, og siden hadde en god låneperiode hos Real Sociedad.  Ifølge Echo skal Real Betis være en av flere klubber som har vist interesse for venstrevingen.

I første omgang fokuserer Mark Gonzalez på finalen i Champions League, og en drøm om å spille i Aten, men innrømmer samtidig at hans fremtid på Anfield er usikker.

- Jeg har en kontrakt på tre år, men en vet aldri hva som vil skje, forklarer søramerikaneren.  – Dette er fotball og hvis jeg må reise et annet sted må jeg bare håndtere det, men for øyeblikket er jeg her og er veldig fokusert mot finalen. 

- Dersom jeg må gå så får det bare bli slik, men jeg vil gjøre det med hodet hevet siden jeg har vært i Liverpool og det må ha vært en årsak til at jeg bli hentet hit.  Personlig vil jeg gjerne bli i Liverpool neste sesong og lenger.