Usikkerhet rundt finansieringen

Stadionplanene på rett spor selv om Hicks og Gillett må utsette planene om å ta opp et lån på £300 millioner. Skader for Portsmouth. Dommeroppsett for jul og nyttår.

Tom Hicks og George Gilletts planer om å låne £300 millioner for å finansiere det nye stadionanlegget i Stanley Park må utsettes til 2009 grunnet globale vanskeligheter med å få innvilget nye lån.

De amerikanske eierne ønsker å refinansiere lånet på £220 millioner de tok opp for på å kjøpe klubben i februar. Det nye lånet på £350 millioner i Royal Bank of Scotland vil inkludere £60 millioner til å komme i gang med arbeidet på det nye stadionet og £25 millioner til å dekke spillerkjøp sist sommer

Klubben insisterer likevel på at stadionprosjektet er i rute til tross for usikkerhet rundt den langsiktige finansieringen.
- Stadionplanene er på rett spor, selv om designet er nedgradert kostnadsmessig, slik vi meldte tidligere i uken, uttaler en klubbkilde til PA Sport.

- Det foregår noen tøffe samtaler mellom amerikanerene og bankene, men stadionplanene er finansielt sunne og i rute.

Tidligere i uken bekreftet klubben at de hadde gått bort fra det futuristiske designet på grunn av økte kostnader. Kontroversielt vil det bli dersom Hicks og Gillett følger Glazers? eksempel i Manchester United med å påføre klubben gjeld, noe Liverpools eiere avviste tidligere i år.
- Vi har kjøpt klubben uten å sette den i gjeld, så slikt sett er det ulikt (sammenlignet med Glazers), uttalte Gillett i februar.

- Vi har tro på både klubbens og ligaens fremtid. De nye tv-avtalene er enestående. Vi er stolte av å være en del av dette.

Det har blitt hevdet at Liverpool i så fall må betale cirka £30 millioner i renter for å finansiere lånene.

Skader for Portsmouth
Portsmouth har flere spillere på skadelisten. Midtbanespilleren Sean Davis er tvilsom til lørdagens batalje etter å ha pådratt seg en smell på trening.
- Sean er helt restituert etter hamstringskaden, men pådro seg en smell tidligere i uken. Vi foretok en røntgenundersøkelse, og her ble det avslørt en støtskade, men det var ingen brist. Vi får bare vente og se om han blir klar til helgen, uttaler Portsmouths sjefsfysioterapeut, Gary Sadler, til portsmouthfc.co.uk.

Noe Paramot må stå over med en hamstringskade. Forsvareren måtte gå av banen i 2.omgang i sist helgs 0-1-tap mot Tottenham.
- Noe gjennomførte en scanning på mandag. Den avslørte en rift i en av hans hamstringmuskler. Han må til behandling hele uken. Den bør likevel ikke holde ham ute lenge, forteller Sadler.

Linvoy Primus (kne) og Martin Cranie (benbrudd) er ute med langtidsskader. Ifølge physioroom.com har også Lauren vært uaktuell den siste tiden.

Dommeroppsett for jul og nyttår
Til jule- og nyttårskampene er følgende dommerkvartetter oppnevnt:

Derby v Liverpool (26. desember)
Dommer: Alan Wiley
Assistentdommere: R. Martin og G. Turner
4.dommer: D. Whitestone

Manchester City v Liverpool (30. desember)
Dommer: Uriah Rennie
Assistentdommere: S. Proctor-Green og R. Burton
4.dommer: P. Dowd

Liverpool v Wigan (2. januar)
Dommer: Steve Bennett
Assistentdommere: M. Cairns og J. Flynn
4.dommer: K. Friend