Ute av to cuper på fire dager

I løpet av fire dager har Arsenal slått Liverpool ut av begge de hjemlige cupene med kalassifre. På Anfield slikker man i dag sårene, og prøver så godt man kan å se fremover.

Det er dagen derpå i den røde halvdelen av Liverpool. I løpet av fire dager har man blitt slått ut av begge cupene av samme motstander. Reservelaget til Arsenal viste seg å være milevis bedre enn reservelaget til Liverpool i gårsdagens kvartfinale i Carling Cup på Anfield, og Baptista ble den første motspiller til å gjøre fire mål på Anfield siden Dennis Westcott gjorde det samme for Wolves i en 5-1 seier i 1946. Den sesongen vant imidlertid Liverpool ligaen. Det gjør de neppe i år.

3-6 for Arsenals ungdomsrekke har fått historikerne til å grave i sine bøker. De har funnet ut at man må helt tilbake til april 1930 for å finne sist de røde slapp inn seks mål på hjemmebane. Det skjedde i en kamp som Sunderland vant 6-0, og er altså 77 år tilbake i tid.

Begge lag hadde skiftet ut ni mann i forhold til lagene som startet FA-cupkampen på lørdag, og det var tydelig at Arsenals nest beste var av en annen kvalitet enn hjemmelagets ”skyggelag”, selv om det skal sies at The Gunners fikk hjelp av dommeren ved tre av sine scoringer. Frisparket som ga 2-1 var utrolig billig, og 3-1 og 4-1 burde vært annulert for henholdsvis hands og offside.

Det eneste lyspunktet vi finner er at Liverpool gjorde sitt ligacupmål nummer 400 i denne kampen. Det stod lagkaptein Steven Gerrard for, med sin flotte avslutning på volley sent i kampen. I tillegg kan Rafael Benitez glede seg over at hans spillere vil få mye hvile utover vinteren og våren, for nå har mange kampdatoer blitt frigjort.

Kvelden ble helsvart for hjemmelaget, ikke minst grunnet skadene på Luis Garcia, Mark Gonzalez og Stephen Warnock. Garcia virker å være den spilleren som Liverpool-leiren frykter skal få det lengste skadeoppholdet. En scan vil avklare omfanget av kneskaden i dag.

- Det var svært skuffende å tape kampen og å miste tre spillere, uttaler Rafael Benitez til Liverpool Daily Post.

Manageren forsvarte imidlertid sitt laguttak, og det faktum at han stilte med sitt reservelag i en kvartfinale.

- Vi benyttet mange spillere fra førstelagstroppen, og Arsenal byttet også ut en rekke spillere. Forskjellen var at de scoret på alle skudd de hadde på mål. De hadde kvalitet i laget og spilte god fotball. Vi prøvde å gjøre det samme, men det er ikke enkelt å lykkes når de får uttelling.

- Baklengsmålene har jeg problemer med å forklare. Det var liksom en gjentakelse av det som skjedde lørdag. Vi kontrollerte kampen, men de har tre forsøk og gjør tre mål. Vi kan snakke om spillere og taktikk, men i fotball handler det om å score mål, og det gjorde Arsenal.

Benitez nektet å legge skylden for tapet på enkeltspillere.

- Vi vinner sammen, og vi taper sammen. Vi brukte noen seniorspillere og noen unge spillere, så jeg kan ikke skylde på enkeltindivider. Vi forsvarte oss som lag, og angrep som lag. Men det er åpenbart at vi må forbedre forsvarsspillet vårt mot lag som Arsenal.

- Det var en dårlig kamp fra vår side, men etter mange år i dette gamet må jeg bare akseptere at slike ting skjer fra tid til annen. Vi må legge dette bak oss så raskt som mulig, og tenke fremover mot det som skal skje i Champions League og Premier League.

- Vi gjorde vårt beste, men slapp inn mål, og vi kan ikke forandre det nå.

Arsenal-manager Arsene Wenger var på sin side svært overrasket over det laget som Rafael Benitez sendte på banen, og følte at spanjolen hadde gamblet høyt. Når spillere som Jose Reina, Steve Finnan, Jamie Carragher, Daniel Agger, John Arne Riise, Jermaine Pennant, Xabi Alonso og Dirk Kuyt ikke var med i startoppstillingen, fikk det unge mannskapet til Wenger klart enklere arbeidsbetingelser. Arsenal-manageren påstod også at Liverpool ville ha stilt med sitt beste mannskap i den utsatte kampen før jul.

- Først ble jeg overrasket over Liverpools lag. Den kvelden kampen ble utsatt på grunn av tåke, hadde Benitez tatt ut sitt vanlige lag til å spille. Kanskje var det avlysningen og det tette kampprogrammet i julen som fikk han til å forandre på laget? Men de benyttet seg også av seniorspillere i denne kampen, og skader på karer som Luis Garcia og Mark Gonzalez viser at det også var å gamble.

Liverpools 10 verste hjemmetap
Etter gårsdagens ishockey-resultat på Anfield har flere medier gravd i historiebøkene for å finne Liverpools verste hjemmetap. Press Association bringer i dag listen over de ti verste:

Liverpool 0 Sunderland 6 (First Division - April 19, 1930)

Liverpool 1 Manchester City 6 (First Division - October 26, 1929)

Liverpool 3 Aston Villa 6 (First Division - November 28, 1914)

Liverpool 3 Arsenal 6 (Carling Cup - January 9, 2007)

Liverpool 0 Everton 5 (First Division - October 3, 1914)

Liverpool 0 Manchester City 5 (First Division - March 26, 1937)

Liverpool 1 Derby 5 (FA Cup - March 2, 1898)

Liverpool 1 Newcastle 5 (First Division - December 14, 1907)

Liverpool 1 Wolves 5 (First Division - December 7, 1946)

Liverpool 1 Arsenal 5 (First Division - November 15, 1952)