Venter på Neill og Mascherano

Blackburn ønsker svar fra Lucas Neill i løpet av 48 timer. Neill vurderer også West Ham og Newcastle. Mascherano-avgjørelse denne uken? FIFA-talsmann avviser rom for dispensasjon.

Blackburn vil at Lucas Neill skal ta en avgjørelse innen 48 timer om hvor han skal spille i fremtiden, skriver Liverpool Daily Post.  Liverpool er fortsatt favoritter til å sikre seg australieren, som tidligere har kommentert at han vil foretrekke en overgang til Anfield-klubben.

Foreløpig har ikke Neill gitt grønt lys til noen avtale fordi han vurderer mer lukrative kontraktstilbud fra West Ham og Newcastle. I mellomtiden må altså Stephen Warnock vente å se hva som skjer. Liverpool har nemlig avtalt å selge backen til Blackburn i bytte med Neill.

Rovers ønsker en kjapp løsning for eventuelt å ha tid til å hente inn en erstatter før overgangsvinduet stenger. Neills kontrakt utløper ved sesongslutt, og Blackburn ønsker penger for spilleren nå istedenfor å la ham gå gratis til sommeren.

Mens Rafael Benítez venter å høre fra 28-åringen, så håper Liverpools manager også på positivt svar fra FIFA om de røde får lov til å hente Javier Mascherano nå i januar. FIFA har nå mottatt en skriftlig henvendelse fra Anfield-klubben hvor de søker om dispensasjon til å låne argentineren fra West Ham. Et svar kan komme senere i uken. Men gårsdagens kommentarer fra en FIFA-talsmann virker ikke oppløftende.
- Vår oppfatning i dag er at regelen er bindende. Det er ingen forhold som tillater noen form for unntak fra regelen.

FIFAs regler sier nemlig at en spiller ikke kan ha spilt offisielle førstelagskamper for mer enn to klubber mellom 1.juli og 30.juni det siste året. Mascherano spilte for brasilianske Corinthians i august før han reiste til Upton Park. Der har han imidlertid kun spilt seks minutter siden oktober.