Vi presenterer CL-troppen

Liverpool.no kan i dag presentere de rødes spillertropp til gruppespillet i Champions League. Ingen store overraskelser, men det er ikke plass til Emiliano Insua.

Vi kan i dag offentliggjøre troppen Liverpool har meldt på til gruppespillet i Champions League. Troppen måtte være innmeldt til UEFA innen 1.september.

Keepere:
Pepe Reina
Charles Itandje
David Martin

Forsvarsspillere:
Sami Hyypiä
Jamie Carragher
John Arne Riise
Steve Finnan
Álvaro Arbeloa
Daniel Agger
Fabio Aurelio
Stephen Darby
Robert Threlfall*
Jack Hobbs*

Midtbanespillere:
Yossi Benayoun
Steven Gerrard
Harry Kewell
Jermaine Pennant
Xabi Alonso
Mohamed Sissoko
Javier Mascherano
Ryan Flynn*
Sebastian Leto
Lucas Leiva
Ray Putterill*
Jay Spearing*

Angrepsspillere:
Andriy Voronin
Dirk Kuyt
Peter Crouch
Fernando Torres
Ryan Babel
Craig Lindfield*

*=Spillere på B-liste

Reglementet for Champions League er slik at en klubb ikke kan ha mer enn 25 spillere på A-listen. Tre plasser på denne listen er reservert for egenproduserte spillere, og tre andre plasser er reservert for spillere som har spilt i England i tre hele sesonger mens de var i alderen 15-21 år. Hver klubb kan også ha en B-liste med ubegrenset antall spillere. Disse spillerne må være født etter 1.januar 1986, og må ha vært i klubben sammenhengende i to år.

For Liverpools del er Harry Kewell og Stephen Darby nye på A-listen i forhold til kvalifiseringskampene mot Toulouse. Ut fra denne listen har Gabriel Paletta (solgt til Boca Juniors) og Robbie Threlfall (overført til B-listen) forsvunnet. På B-listen finner vi foruten Threlfall også Jack Hobbs, Ryan Flynn, Ray Putterill, Jay Spearing og Craig Lindfield.

Liverpool har kun to egenproduserte spillere i A-lagstroppen - Jamie Carragher og Steven Gerrard. Det er altså satt av tre plasser i CL-troppen til slike spillere. Klarer man ikke å fylle disse plassene, må de stå tomme. Stephen Darby kvalifiserer til å stå på B-listen, men er trolig av kosmetiske årsaker plassert på A-listen for å fylle alle 25 plassene.

Dette reglementet medfører at en kar som Emiliano Insua ikke har kommet med i troppen, da han ennå ikke har vært i klubben i to år. Insua kunne nemlig ikke ha vært tatt ut på bekostning av karer som Darby, Threlfall og Hobbs. Han måtte i så fall ha tatt plassen til en spiller med mer førstelagserfaring, som for eksempel Aurelio, Riise eller Arbeloa.