Viktig sommer for Rafa

Benítez ønsker en tropp som skal bli gode nok til å kjempe om ligatittelen. Klubbens fortjeneste skal finansiere renteutgiftene til Hicks og Gillett. Varm opp med reprisesendinger. Bruce vil ha Carson.

Rafael Benítez varsler at det vil skje en del forandreringer i spillerstallen til sommeren, selv om de røde skulle ta hjem ”Big Ear” for sjette gang i morgen. Rafas men skal forsøke å vinne Champions League for andre gang på tre år, men havnet hele 21 poeng bak ligamester Manchester United. Liverpool-manageren har blitt lovet en solid bunke med pundsedler til å forsterke troppen av eierne George Gillett og Tom Hicks.
- Liverpool har potensialet til å bli en av de største klubbene i Europa på alle måter, og ved å komme til vår andre Champions League-finale på to år har vi vist hva vi kan oppnå, sier Benítez.

- Vi har allerede et av de mest berømte navnene innen fotballen, og det er en perfekt mulighet til å ta fordel av dette.

- Nå håper vi på å oppnå enda mer. Vi vet selv om vi har gjort det vikrleig bra i Champions League, er det viktig å ikke tro at vi har gjort alt vi behøver, og vi må fortsette å jobbe hardt for å forbedre oss.

- Det vil bli en viktig sommer. De amerikanske eierne har vært i klubben et par måneder, og de kan se hav som er mulig her. Hver gang jeg har snakket med dem, har det vært positivt, og vi skal snakke sammen igjen etter finalen.

Med Steven Gerrard, Jamie Carragher og Steven Finnan klare til å signere nye kontrakter, så er Benítez godt i gang med forberedelsene til neste sesong. Spanjolen har gjort mange utskiftninger siden han tok over sommeren 2004. Åtte av de 18 som var involvert da Liverpool beseiret Milan i Istanbul, finnes ikke lenger i klubben, mens Jerzy Dudek og Scott Carson har fått begrenset med spilletid.
- Vi vet at vi kan forbedre oss, og vi kommer til ågjøre det ved å hente inn nye spillere med karakter, kvalitet og erfaring. Vi vet at vi må vise fremgang og ta skritt fremover.

- Jeg er fornøyd med spillerne mine og jeg føler at vi går i riktig retning, men denne finalen er bare et stoppested på veien til der vi ønsker å være.

- Man må alltid ha fremgang, og vi må forbedre oss for å bli utfordrere til ligatittelen.

- Å vinne Champions League igjen vil ta vel i mot, men målet er ikke bare å vinne dette trofeet, men å være sterke tvers igjennom så vi kan være utfordrere til ligatittelen neste sesong.

- Vi må være mer proaktive, innrømmer Benítez.

- Det er hva et perfekt lag er, og ideelt sett ønsker man seg det perfekte lag. I fremtiden, vil jeg gi spillerne ting om hvordan de skal tenke, så kan de finne løsningene.

Fortjenesten skal finansiere renteutgiftene
Til The Guardian bekrefter Tom Hicks for første gang at klubbens fortjeneste skal brukes til å betale renter på lånet han og George Gillett tok opp for å kjøpe liverpool FC. Det er en tilsvarende modell som den kontroversielle avtalen familien Glazer benyttet for å ta kontroll over Manchester United. Hicks og Gillett har blitt tatt i mot med åpne armer på Anfield. De to tok opp et lån på £188M i Royal Bank of Scotland, med £21M i renter per år.
- Forhåpentligvis vil klubben få ekstra tilførsel av kapital, så det kan gi oss et utbytte i det. Hvis ikke, så vil det komme fra våre egne lommer. Men klubben vil måtte ha tilstrekkelig fortjeneste til å betale de utgiftene, uttaler Hicks.

Birmingham ønsker Carson
Daily Mirror skriver at Birmingham-manager Steve Bruce ønsker å låne Scott Carson neste sesong.

Varm opp med reprisesendinger
SportN varmer opp til morgendagens finale ved å vise en reprise av årets 1/8-finale mellom Barcelona og Liverpool på Camp Nou. Sendingen begynner kl. 22.00. Pluss at Viasat Sport 2 sender klassiske Champions League-finaler både i kveld og på dagen i morgen.