Viktige kamper for Voronin

Andriy Voronin står foran viktige kamper med Ukraina. Gode resultater må til om EM-drømmen fortsatt skal leve. Campbell på bedringens vei for Liverpools neste motstander, Portsmouth.

Andriy Voronin står foran viktige EM-kvalifiseringskamper med Ukraina. Motstandere de nærmeste dagene er Georgia og Italia. Med både Frankrike, Italia og Skottland foran på tabellen er full poengpott nesten et "must" om det skal bli sluttspill i Østerrike og Sveits til sommeren for mannen med den solide hestehalen.

- Vi må i alle fall sanke minst fire poeng til sammen fra Georgia og Italia, medgir Voronin overfor uefa.com.

- Det må vi klare, om vi fortsatt skal ha et realistisk håp om å komme til EM, legger han til.

Kampen mot Italia i Kiev på onsdag blir særs viktig å så måte, men først venter altså en kamp mot Georgia i morgen.

- Vi er nødt til å vinne i Tbilisi, og det blir ikke enkelt. Georgia har et teknisk godt lag. Vi må nekte dem rom. Alle deres spillere er tilknyttet sterke europeiske klubber og vet å håndtere en ball, så vi kan ikke tillate dem å styre kampen. Det blir ekstremt tøft. Vi vinner ikke denne kampen uten å gi alt, det er det ikke tvil om. Og uavgjort holder bare ikke.

Liverpool-spissen går til denne kampen etter å ha gjort tre mål og servert to målgivende pasninger for sin nye klubb i løpet av 197 minutter på banen.

- Jeg har alltid tro på meg selv. Når jeg skrev under for Liverpool sa Rafa til meg at jeg måtte være forberedt på at det ville bli rotert på laget. I Liverpool har vi en tropp på 23 spillere, og 20 av dem er landslagsspillere. Alle ønsker å spille, og alle kan å spille. Men manageren gjør det rette ved å gi oss en hvil av og til. Han ønsker at vi skal prestere opp mot vårt beste i 50-60 kamper i løpet av en sesong, ikke bare 20. Derfor skifter han så mye på laget. Resultatene viser at Benitez har rett.

Campbell blir trolig skadefri
Portsmouth, som er Liverpools neste motstander i ligaen om en drøy uke, har nå berettiget håp om at den viktige midtstopperen Sol Campbell skal bli skadefri til de røde gjester Fratton Park. Forsvarsspilleren trakk seg fra England-troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Israel og Russland på grunn av en skade, men nå virker det som om 32-åringen er på bedringens vei igjen. Campbell har slitt med både lysken og hamstringen denne sesongen, og har kun vært på banen i to av Pompeys seks første kamper.

Porsmouths fysioterapeut, Gary Sadler, sier til Daily Express at skademarerittet nå ser ut til å gå mot slutten for den sterke stopperen.

- Sol har fått hjelp av en spesialist, som har fått orden på problemet. Nå har han fått hvilt noen dager, og vil nå starte rehabiliteringen.