Vil ha mer penger

Etter finaletapet mot Milan var ikke Liverpool-manager Rafael Benitez sen med å fortelle de nye eierne hva som kreves for å konkurrere med de store. Hjemmesiden tok seier på forskudd. Rafa får kritikk.

Skuffet Benitez ser framover
Det var en svært skuffet Benitez som gratulerte de italienske vinnerne på gresk gress sent onsdag kveld. Ifølge engelsk presse skal han allerede ha fortalt eierne Tom Hicks og George Gillett jnr at de må ut med store summer for at Liverpool skal kunne konkurrere med de største klubbene neste sesong.

Uansett seier eller tap i Aten, så har Rafa hele tiden visst at han nå står overfor et aldri så lite veiskille på Anfield. Flere spillere må ut og flere kvalitetsspillere må finne veien til Merseyside. Og til det trengs det penger, store penger.

Han har hatt strategimøter med Hicks og Gillett jnr og de har fått forståelsen av hva som trengs for å oppfylle Benitez sine ambisjoner for Liverpools framtid.

- Skal vi bli seriøse utfordrere til neste sesong og være tilbake i Champions League-finalen neste sesong, må vi forsterke stallen vår. Ser vi på kvaliteten på andre lag og hvilke midler de rår over, så er dette veien å gå.

Benitez mener samtidig at det ikke er så lett å finne de rette spillerne.

- Manchester United har akkurat brukt nærmere 20 millioner pund på Owen Hargreaves. Det er en klar indikasjon på hvordan markedssituasjonen er i toppfotballen i dag. Ønsker vi å konkurrere med Manchester United og Chelsea og få en ny sjanse til å nå langt i Champions League, må vi nå gå to skritt fram. Jeg håper å få den støtten jeg trenger for å gjøre det, sier Benitez, skuffet over at Champions League-pokalen glapp. Hadde vi satt de sjansene vi hadde, så hadde dette kanskje sett annerledes ut, sier han.

Hjemmesiden tok seieren på forskudd
Liverpools offisielle hjemmeside liverpoolfc.tv tok seieren på forskudd onsdag. Da man logget seg inn onsdag formiddag, sto det å lese at Liverpool hadde vunnet for sjette gang i antikke Hellas. Meldingen sto å lese på en introside man må trykke seg gjennom for å få tilgang til reportasjene og de andre tilbudene på websiden. Den ble ikke liggende lenge, men lenge nok til at enkelte medier rakk å plukke den opp, blant annet italienske LaRepubblica. I tillegg til å fastslå at seieren var i havn, reklamerte hjemmesiden med fydlige reportasjer fra nok en historisk natt i klubbens suksessfylte historie. Tabben ble rettet opp i god tid før kampstart i Aten.

- Liverpool-spillerne har sagt at Milan feiret på forhånd i pausen sist gang, noe Milan-spillerne nektet på. Denne gang var det beviselig Liverpool som feiret på forhånd, skriver LaRepubblica.

Benitez får kritikk
Ved store fotballkamper er tiden kommet for å forklare hvorfor det gikk som det gikk. Nå får Rafael Benitez kritikk for sine disposisjoner og hvorfor han ventet så lenge med å bytte inn Peter Crouch, som bare fikk ti minutter i kampen mot Milan. TV3s ekspert, Erik Soler, er en av de som nå får vann på mølla.

- Benitez var feig. Han skulle hivd på Crouch mye før for å snu kampen. Liverpool hadde ballen mye, men de var 30 meter fra mål. Og der sto det åtte-ni spillere med hvit drakt. De hadde noen avslutninger fra 25 meter, men Milan tettet bra igjen. Da må de få på noen som vinner et stort antall hodedueller, så ballen ramler inn i feltet, mener Soler som mener at Bellamy også burde få komme innpå.

- Kuyt ble dyktig sliten og burde blitt erstattet av Bellamy, som er veldig kjapp, en hurtig avslutter og en god mann til å plukke opp andreballer. Benitez ble for forsiktig mot slutten, mente Soler.