Ville spekulasjoner rundt transferbudsjett

Tabloidavisene i England kappes om å gjette hvor stort transferbudsjett Benitez får. Benitez vs Koeman for femte gang.

Engelsk presse er i dag mest opptatt av å spekulere i hvor mye penger Rafael Benitez får til spillerkjøp til sommeren. Mens tabloidavisene kappes om å ta millionbeløp ut av luften, nøyer Liverpool Daily Post seg med å konstatere at Rafa vil få en betydelig sum til disposisjon.

Morgenavisen i Liverpool mener å vite at manageren har fått grønt lys av klubbens nye eiere til å følge opp de navnene han har satt øverst på ønskelista. Tre spillere blir sågar navngitt, nemlig Sevillas vingback Daniel Alves, Barcelona-spiss Samuel Eto’o og Valencia-angriper David Villa. Mye tyder på at en spiss står øverst på lista når spanjolen skal handle i sommer.

Det er imidlertid helt på det rene at Gillett og Hicks ikke akter å følge i fotsporene til Roman Abramovich når det gjelder å bruke penger, men Liverpools supportere krysser nok fingrene for at minst et par klassespillere kommer inn porten på Melwood før neste sesong starter.

Steven Gerrard tror i alle fall at Benitez vil bruke pengene fornuftig i sommer.

- Alle vet hva som skjer utenfor banen i Liverpool nå. Dersom de nye eierne støtter Rafa finansielt kan han gjøre oss sterke, uttaler kapteinen.

- Vi har også skader
Pressen har gjort et betydelig poeng ut av PSV Eindhovens skadeproblemer i forkant av kveldens kvartfinale i Champions League. På pressekonferansen i går kveld påpekte Rafael Benitez at også Liverpool har sentrale spillere på skadelista.

- Det kan selvsagt være en fordel for oss at de mangler noen spillere, men vi savner også Luis Garcia, som er en nøkkelspiller for oss i Champions League, og Harry Kewell har vært ute hele sesongen. I tillegg har vi Mohamed Sissoko suspendert, understreket Liverpool-manageren.

Liverpool Daily Post tror at spillere som Steve Finnan, John Arne Riise og Dirk Kuyt vil være tilbake i startoppstillingen igjen i kveld. Lokalavisen spår også at Peter Crouch får en ny sjanse på topp, ettersom Craig Bellamy fortsatt sliter med smerter i ribbeina. Avisen tipper også at Javier Mascherano og Xabi Alonso starter sentralt på midtbanen, og at Steven Gerrard vil bli flyttet ut på høyresiden.

- Vi visste at vi hadde behov for enda en defensiv midtbanespiller da vi hentet Mascherano til klubben, i tilfelle Xabi Alonso ikke kunne spille. Mot Arsenal benyttet vi begge, og det ga mer frihet til vingene våre og Steven Gerrard foran de to midtbanespillerne. Det var en god løsning, uttaler Benitez til avisen.

Mange kritikere mener at spanjolen fortsatt ikke har fått tak på den engelske ligaen, men hyller samtidig Benitez for hans taktiske evner i Champions League.

- Du kan ikke være noe geni uten å ha gode spillere. Du kan ha en god taktikk, men sender vi 11 journalister på banen vil vi tape likevel, er Liverpool-managerens respons til de påstandene.

- Managerne kjenner sine lag, og hva de kan utrette, og de kjenner motstanderne. Dette vil bli min femte kamp mot et lag ledet av Ronald Koeman, og jeg er sikker på at han vet hva vi kommer til å gjøre også. Men av og til går det ikke an å vite hva en individuell spiller vil foreta seg. Jeg husker en episode fra da jeg var trener i Real Madrid. Vi hadde fått et frispark i farlig posisjon, og jeg ba spilleren om å gjøre en bestemt ting. Han scoret, men satte ballen i motsatt hjørne av hva jeg hadde instruert han om. Jeg sa bare: Vel, det der var også bra.

- Poenget er at du som manager kan ha en plan, men til syvende og sist er det spillerne som avgjør hva som skjer ute på banen.

Ronald Koeman er en av svært få trenere i Europa som har tatt innersvingen på Benitez. Han sendte som kjent de røde ut av Champions League med Benfica i fjor. Liverpool-manageren avfeier imidlertid at han tenker på revansje.

- Jeg tenker sjelden på revansje eller hvem den andre manageren er. Jeg prøver å vinne, fordi jeg ønsker å vinne alle kamper. Koeman har kanskje hatt suksess mot engelske lag. Dette fordi de engelske lagene kanskje har undervurdert hans lag, noe som er farlig.