Voronin har noe å bevise

Andriy Voronin ønsker å bevise sin klasse ovefor landslagssjef Blokhin når Ukraina møter Skottland på bortebane lørdag. Liverpool-spissen håper nå at han slipper til fra start på Hampden Park.

Ingen trodde at Andriy Voronin skulle bli inkludert i Urkainas landslagstropp til EM-kvalifiseringskampene mot Skottland og Færøyene etter krangelen han hadde med landslagssjef Oleg Blokhin under Italia-kampen i september. Liverpool-spissen har utvilsomt et eller annet å bevise dersom han slipper til mot Skottland på Hampden Park på lørdag.

- Jeg har alltid spilt for landslaget med stor entusiasme, og gitt alt på banen. Vi har nå fire kvalifiseringskamper igjen, og vi har fortsatt i teorien en sjanse til å nå EM-sluttspillet, selv om det i praksis så å si blir umulig, uttaler Voronin til den skotske avisen The Herald.

Både han og Blokhin vil bli fulgt med argusøyne av pressen på lørdag. Voronin måtte som kjent starte på benken mot Italia, etter at Blokhin hadde påstått at han var ute av form og overvektig. Krangelen mellom de to oppstod imidlertid etter at Voronin hadde kommet innpå i andre omgang. Liverpool-spissen mistet ballen etter en svak pasning fra Andriy Shevchenko, og Italia gikk i angrep og gjorde vinnermålet. Dette førte til Blokhins tirade mot Voronin, hvor han blant annet truet med å bytte ham ut igjen. Voronin følte seg urettferdig behandlet, og lot treneren få høre det.

- Problemene startet allerede da Blokhin tok over landslaget. Mine venner har spøkt med at Blokhin tydeligvis mener at jeg er i stand til å yte bedre, og at han derfor har vært ute etter å få en reaksjon fra meg hele tiden. To ganger i løpet av VM i Tyskland var jeg på nippet til å reise hjem. Blokhin kritiserte meg konstant, i ganske harde ordelag, og det så alle andre kunne høre det. Du blir såret, og ønsker å si noe. Jeg har klart å være tålmodig lenge, og ikke sagt noe tilbake, forklarer Voronin.

- Jeg hadde alltid drømt om å spille i VM, og derfor tvang jeg meg selv til ikke å svare ham. Mange prøvde å trøste meg, og minnet meg om at Blokhin er en vanskelig person. Men jeg er en komplisert person selv, innrømmer spissen.

Mackay Steven har slitt med hamstringen
Stortaltentet Gary Mackay Steven ble sittende på benken da Liverpool U18 slo Blackburn på lørdag. Grunnen viser seg å være en stram hamstringmuskel. Skotten antas imidlertid å bli spilleklar til lagets bortekamp mot Wolverhampton kommende lørdag.