Voronin kommer til sommeren

Den ukrainske spissen Andriy Voronin har i helgen bekreftet at han har skrevet en pre-kontrakt med Liverpool. Bellamy bøtelagt etter krangel med Riise.

The Guardian opplyser at Rafael Benitez har begynt planleggingen for neste år, og bekrefter i dag at Liverpool har sikret seg ukraineren Andriy Voronin på Bosman-overgang fra Bayer Leverkusen til sommeren. De røde skal ha inngått en såkalt pre-kontrakt med 27-åringen. Spissen vil trolig erstatte Robbie Fowler, som etter all sannsynlighet ikke vil få fornyet kontrakten sin etter sesongslutt.

Voronin har gjort seks mål på 20 kamper for Leverkusen i årets Bundesliga. Han skal nå ha blitt enig med Liverpool om en fireårskontrakt. Disse opplysningene blir også bekreftet av Liverpool Daily Post.

- Jeg har vært i Tyskland i 10 år, og det er lenge. Jeg ønsker å prøve noe nytt. Men det er for tidlig for meg å returnere til Ukraina, siteres spilleren som begynte karrieren i hjembyen hos Chernomorets Odessa.

Bot for Bellamy
Flere av de mer seriøse avisene i England, inkludert Liverpool Daily Post, melder nå at Craig Bellamy har blitt bøtelagt med £80 000 etter den mye omtalte episoden med John Arne Riise under avslutningen av treningsleiren i Portugal i forrige uke. Dette tilsvarer to ukeslønner, som er maksimumsboten som klubben har lov til å ilegge en spiller. Waliserens fremtid i Liverpool skal også henge i en tynn tråd etter golfkølle-episoden.

Bellamy og Riise trente side om side i går, som om ingenting var hendt. De spøkte og lo, og stemningen på treningen virket god. Også Riise og Jerzy Dudek skal ha blitt bøtelagt med to ukeslønner etter episodene i Portugal.

Etter det liverpool.no har grunn til å tro er historiene som har versert vedrørende Pennant, Fowler og Dudeks opptreden sterkt ovedrevet, og Dudek synes å være den eneste av disse tre som har blitt bøtelagt av klubben. Jermaine Pennant skal sågar vurdere å saksøke flere aviser for å ha spredd løgner. Men Benitez skal likevel være langt fra fornøyd med sine spilleres oppførsel torsdag kveld.

- Benitez ser rolig ut, men han er veldig, veldig forarget over dette. Han har gjort det helt klart overfor de aktuelle spillerne at de ikke vil få flere sjanser, siteres en ”insider” i tabloidavisen Mirror.

- Dette var det siste Benitez ønsket å få i fanget rett før en stor kamp for klubben. Han ønsker ikke å reise hjem til Spania og måtte svare på spørsmål omkring disiplinen til sine spillere, og Bellamy i særdeleshet, legger denne kilden til.

Heller ikke waliserens oppførsel skal ha vært så grov som de verste tabloidene vil ha det til. Mirror hevder at han "kakket" Riise rundt anklene med golfkøllen, og at det ikke var snakk om regelrette slag.