Warnock til medisinsk test

Stephen Warnock er nær ved å fullføre overgangen til Blackburn. Andre overgangsregler i The Football League hjelper ikke Mascherano. Likevel håp om kompromiss.

Stephen Warnock er nær ved å fullføre £1,5M-overgangen til Blackburn. Venstrebacken skal til medisinsk test på Ewood Park i dag, til tross for at Rovers ennå ikke er sikre på et salg av Lucas Neill, melder Liverpool Daily Post.

Australieren var egentlig på vei til Anfield i en byttehandel med Warnock. Blackburn-spilleren valgte å vende ryggen til Champions League-spill med Liverpool for å få en fetere lønnsjekk i West Ham. Blackburn tar nå en sjanse på at en pengesjekk er på vei fra West Ham, og at den skal dekke kjøpet av Warnock. Men begge overgangene er snart fullført.

Warnock har fått begrenset med tillit denne sesongen. 25-åringen har vært på banen kun ved syv anledninger, én i Premier League, tre i Carling Cup og tre i Champions League. Eneste ligakampen var 0-1-tapet mot Chelsea.

Håp om kompromiss
Liverpool har tro på at det løser seg med en låneavtale for West Hams Javier Mascherano. FIFA sa for to uker siden at en overgang var utelukket siden spilleren allerede har vært på banen for to klubber tidligere denne sesongen. Klubben har sendt et brev til FIFA om at spilleren i så fall nektes å utføre sitt yrke. Merseysiderne har også sendt en liste over spillere som har vært innom tre klubber på én sesong, blant annet Jeremie Aliadiere, som var utlånt fra Arsenal til tre klubber sist sesong, og Jonathan Stead, som nylig byttet klubb fra Sunderland til Sheffield United etter et låneopphold i Derby. Ifølge The Times så er dette irrelevant da The Football League, i motsetning til FA Premier League, har en avtale med FIFA om låneavtaler også utenom overgangsvinduet. Likevel kan det gå mot et kompromiss i den uvanlige saken.

West Ham-manager Alan Curbishley avviser også at Mascherano har blitt frosset ut i klubben.
- Det finnes en regel som er ganske klar. Overgangen ikke kan skje. Det er utenfor vår kontroll, uttaler Curbishley.

- Jeg arvet et veldig vanskelig problem. Det skjedde før jeg og Eggert Magnusson kom hit.

- Vi har tillatt denne situasjonen å oppstå, fordi han ikke har spilt.

- Jeg er sett på mine laguttak, og han har ikke vært med. Jeg følte at hvis det var en sjanse for ham i dette overgangsvinduet, så ville vi tillate ham å dra.

- Hvis så ikke skjer, er han West Ham-spiller. Jeg har ikke avskjediget ham i det hele tatt.