Xabi vil ikke distraheres

Spansk og britisk presse har den siste tiden linket Xabi Alonso tilbake til Spania. Barcelona skal ha spanjolen høyt på sin ønskeliste, men Xabi selv ønsker å fokusere på resten av sesongen.

Xabi Alonso har de siste månedene blitt linket til den spanske storklubben Barcelona, og selv om Alonso selv flere ganger har vært ute og sagt han trives på Merseyside fortsetter spekulasjonene. Rafael Benítez har i følge britisk tabloidpresse allerede holdt kontraktssamtaler med nøkkelspilleren, men en avgjørelse er satt på hold til etter sesongen.

- Ryktene om at jeg skal returnere til Spania vil ikke gi seg. Situasjonen min er klar - om noen andre klubber vil ha meg må de snakke med Liverpool, skal Alonso ha sagt i følge skysports.com som refererer engelske tabloider.

- Jeg har bare plass til Liverpool i hodet mitt nå. Vi er inne i en veldig viktig del av sesongen, og jeg vil ikke distraheres.

Det er ingen tvil om at Rafael Benítez gjerne vil beholde sin playmaker, og ønsker å forlenge Alonsos kontrakt som går ut sommeren 2009.

- Liverpool har tilbudt meg en ny kontrakt, men jeg kommer ikke til å undertegne noe før etter denne sesongen.

- Barcelona er en veldig viktig by for meg, og klubben er viktig for min far (Perico Alonso, som er Xabis far, er tidligere Barcelona-spiller), men i fotballverden kan du ikke alltid ta avgjørelser med hjertet.