Zenden på bedringens vei

Zenden vil stilne kritikerne med spill i Aten, men han er fortsatt ikke erklært spilleklar. Carragher vil ha mer kreditt etter to CL-finaler på tre sesonger. Igor Biscan tror Liverpool vinner. Maldini skadefri.

Boudewijn Zenden ankom i går Aten sammen med resten av laget, og det med bedre muligheter for å kunne spille finalen i morgen. Som kjent tråkket Zenden kratig over på Liverpools treningsleir i La Manga, og måtte forlate treningen med krykker.

Zenden, hvis kontrakt utgår til sommeren, kan fortsatt rekke å gjøre sin siste opptreden for Liverpool. Han skal ha fått beskjed om at han vil få minimalt med spilletid neste sesong om han ønsker å bli i klubben, selv om han har spilt mye i Champions League denne sesongen, som følge av skader på både Harry Kewell og Luis García.

Benítez fryktet at den hovne ankelen skulle gjøre til at Zenden ikke kunne bidra med sin erfaring på Olympiastadion i Aten, men det virker som om tiden kan bli for knapp for nederlenderen.

- Bolo Zenden gjør fremskritt som forventet, men vi må avvente situasjonen og se an formen når det nærmer seg finalen, uttalte Liverpool pressetalsmann Ian Cotton.

Harry Kewell skal vurderes som god nok til å starte kampen selv om han knapt har spilt en times med førstelagsfotball denne sesongen. Etter at vingjuvelen imponerte stort mot Charlton, skal han også lagt inn en meget god søknad om startplass som følge av god innsats på treningsleiren i La Manga.

Benítez akter likevel å gi Zenden muligheten til å riste av seg skaden tidsnok, og vil ikke ta noen forhastede avslutninger foran en så viktig kamp. Å flytte Riise opp på midtbanen eller benytte seg av Gonzalez skal også være en mulighet om Zenden ikke rekker finalen, men hovedpersonen selv er fast bestemt på å rekke det. Fremtiden hans vil han heller ikke snakke om.

- Jeg ønsker ikke å snakke om min fremtid for øyeblikket. Å spille i en finale vil være fantastisk for enhver spille, men jeg vil berette dere hva som vil skje angående min fremtid først etter finalen. En Champions League-medalje på min CV ville uansett vært et klart pluss.

- Jeg håper at prestasjonene mine i semifinalene mot Chelsea var nok at jeg jeg vil bli valgt ut til å starte. Jeg ser virkelig frem til finalen, avslutter Zenden.

Carragher mener Liverpool fortjener mer skryt
Etter å ha fått høre om Liverpools defensive og kjedelig spillestil så mang en gang de siste dagene, tar nå Jamie Carragher til motmæle. Rafael Benítez får stadig høre om hvor lite spennende laget hans spiller, og nå er Carragher lei kritikken, og mener den undergraver bradgen å nå en andre Champions League-finale på to år.

- Folk sier at vi ikke er en stor klubb, men vi har oppnådd noe veldig spesielt. Det er utrolig prestasjon å nå to Champions League-finaler på tre sesonger, og vi akter å gjøre det beste ut av det.

Mye har blitt sagt omkring Milan-spillernes revansjelyst etter det sure tapet i 2005. Etter å ha ledet 3-0 til pause skal noen av Milan-spillerne ha jublet i garderoben som om de hadde vunnet, og det første til den mest utrolige opphentingen i en Champions League-finale noensinne. Jamie Carragher forteller imidlertid at det blir levnet liten tid til å snakke om Milan-spillernes uttalelser.

- Vi har flotte minner fra da vi spilte mot dem sist, men vi har også stor respekt for dem. De er et meget godt lag, noe de viste i finalen i Istanbul. De spilte en stor kamp, men vi slo dem på målstreken. Nå håper vi å gå av banen med Champions League-trofeet denne gangen også, avslutter den særdeles viktige forsvarsspilleren.

Englands landslagstrener Steve McClaren ønsker også å skryte av Liverpool, og det er først og fremst duoen Gerrard og Carragher som får høre positive ord av den tidligere Middlesbrough-manageren.

- Jeg mener de er de to mest innflytelsesrike spillerne på banen, og de er selve symbolet på hva Liverpool står for og hvordan manageren ønsker laget skal spille. Jamie Carragher har alltid vært en utpreget leder med en god innflytelse, men han har virkelig fått vist sitt sanne jeg denne sesongen, skryter McClaren.

Kulthelten tror på Liverpool-triumf
Igor Biscan forlot Liverpool til fordel for gresk fotball etter Champions League-triumfen i 2005. Siden den gang har det vært lite blest rundt Liverpools tidligere kulthelt.

- Jeg trives svært godt i Panathinaikos. Hellas er et annet land og det er nærmest umulig å sammenligne måte å spille fotball på her og i England. Sesongen har vært skuffende i år, og jeg har slitt mye med skader og laget har byttet trener hele tre ganger, så det har vært noe vanskeligheter.

- Når jeg tenker tilbake på tiden i Liverpool, og reflekterer over det, kommer jeg frem til en konklusjon om at jeg ikke klart å tilpasse meg den engelske spillestilen, og at kravene var høye. Jeg er uansett svært stolt over å ha vunnet Champions League, og det er slike minner som er spesielle for meg selv i dag. Jeg husker god da vi løp rundt på banen og feiret at vi var Europas beste lag.

- Jeg følger fortsatt med på Liverpool, og det vil alltid være klubben i mitt hjerte. Hver gang de spiller ser jeg hvordan det har gått, og ser så mange av kampene på fjernsynet som mulig. Den beste kvelden i mitt liv var med Liverpool, og de beste minnene jeg har hatt er med Liverpool. Ingen kan ta dem ifra meg.

- Det var litt merkelig å sitte på benken gjennom hele finalen i 2005. Jeg husker jeg sa til Didi Hamann at jeg fortsatt hadde tro på at vi kunne vinne dette da han han skulle inn på banen i andre omgang. "Det vil bli veldig vanskelig å komme tilbake mot et italiensk lag som har en tremålsledelse". Så snart vi scoret det første målet kunne jeg se i italienerenes ansikt at de mistet troen. Det var et merkelig syn, men så snart Gerrard scoret var sjansene for at vi ville vinne mye større.

- Jeg tror Liverpool vinner Champions League igjen. Det er ingen tvil omkring det, for det er bare slik det er. I Europa møter du Liverpool, og blir slått. Slik fungerer det, det er nærmest som en tradisjon. De har gjort de så mange ganger denne sesongen, og så mange ganger opp gjennom historien. Det vil skje igjen, og jeg tror Liverpool vinner 2-1, avslutter den sympatiske kroaten.

Maldini skadefri
AC Milans trener, Carlo Ancelotti, forventer å ha kapteinen Paolo Maldini klar til kamp mot Liverpool i morgen. Den 38 år gamle midtstopperen har vært skadet helt siden det første oppgjøret mot Manchester United, der han pådro seg en kneskade.

Etter å ha latt være å ta en operasjon i håp om å rekke finalen, og å få sin femte Champions League-vinnermedalje, ser det nå ut til at legenden vinner kampen mot klokka.

- Maldini er i fin form, og hvis kampen hadde vært i dag hadde han vært på banen. Jeg har det klart hvem som skal spille, men jeg har ikke berettet det for mine spillere enda. Alle fortjener å spille i finalen, men det er dessverre ikke mulig. Etter mandagens trening kan jeg si at laget mitt er i god form og vi er klare til å møte Liverpool i morgen, uttaler Ancelotti.