- Aldri vært nærmere tittel

Legenden Kenny Dalglish mener at årets utgave av Liverpool har bedre sjanse til å vinne Premier League enn noen gang før, og synes Martin Skrtel er den beste unge forsvareren i Europa.

I sin spalte i LFC Magazine sier King Kenny at lørdagens kamp mot Manchester United bare bekreftet hans oppfatning om at han mener at Liverpool kan stå overfor sin beste sesong etter at Premier League startet i 1992/93.

Skotten, som mange mener er tidenes beste spiller i helrødt, berømmer også spillere som Ryan Babel, Albert Riera, Robbie Keane, Javier Mascherano og Martin Skrtel etter seieren mot United.

- Guttene leverte en glimrende prestasjon på lørdag, og selv om jeg er sikker på at ingen vil ta av etter en seier, beviser det hva jeg sa før sesongen startet at dersom vi ikke skulle vinne tittelen denne sesongen vil vi være mye nærmere enn noen gang før.

- Etter at United kom foran 1-0 og styrte de første 25 minuttene av kampen var det bare et lag på banen, og det laget spilte i rødt. Det er klart at vi var litt heldige med utligningen, men jeg mener vi fortjente litt flaks mot dem.

- Jeg har hørt dem som mener at Ryan Babel også var heldig med seiersmålet, men jeg er ikke så sikker. Jeg skal la tvilen komme ham til gode og tro at han mente å treffe slik han gjorde etter å ha sendt ballen en gang i bakken. Jeg synes Ryan utgjorde en forskjell etter at han kom på banen.

- Når det er sagt likte jeg også hva Albert Riera gjorde. Han synes å være en spiller som liker å utfordre forsvarere og også prøve seg med et skudd fra distanse fra tid til annen. Men hvis en har farten til Ryan Babel vil en alltid kunne skape problemer mot forsvarere sent i kampene.

- Det at Alex Ferguson viste respekt i sine kommentarer etter kampen mener jeg viste hvor grundig hans lag var blitt slått.

- Mye av æren for det må gå til arbeidet som Robbie Keane og Javier Mascherano la ned. De lot aldri United få ro på seg med ballen, og var som to terriere. Det var i det hele tatt et samhold i laget som var forfriskende.

- Nå må vi imidlertid følge opp triumfen mot United med å slå Stoke. Hvis du kan vinne kampene du skal vinne, og i tillegg vinner miniligaen med de andre lagene i topp fire, da vil du bli mester i 99 av 100 tilfeller.

- Jeg har skrytt av partnerskapet til Skrtel og Carra hele sesongen. Alle som spiller ved siden av Carra vil virke imponerende, men Martin ser ut som den beste unge forsvareren i Europa for øyeblikket. Han er hurtig, sterk, gode med ballen og han leser spillet godt.

- Han er også god i lufta, som du så på lørdag mot Berbatov. Å spille mot Stoke vil bli en ny erfaring for ham, hvor man bruker de lange innkastene til Rory Delap som et angrepsvåpen, men det vil han greie fint. Det kan være at Rafa av den grunn kommer til å sette inn Sami Hyypiä for å utnytte hans høyde, men hva som kanskje kan bli forskjellen på Liverpool og Stoke er at de røde har storvokste karer som også kan spille.