- Babel må jobbe hardt

Babel og Benayoun må vise noe når de får sjansen. Rieras formsvikt skyldes at laget ikke har fungert. 49 år siden Shanklys ankomst. Syv spillere med minst ti år i én PL-klubb.

Ryan Babel har uttrykt misnøye med lite spilletid. Rafael Benítez mener nederlenderen må jobbe hardt for å kjempe seg til en plass i startoppstillingen.
- Det er ingen problemer med hans fysiske tilstand. I form av hans kvaliteter. Han er en veldig rask spiller, så det kan være vanskelig å være stabil, holde intensiteten og det høye tempoet. Det er ikke enkelt for disse type spillerne. De er normalt mindre stabile enn andre. Han kan bli bedre ved å spille kamper, men han må trene hardt for å sørge for at han blir klar. Så hvis han spiller og spiller bra, kan vi beholde ham på laget. Hvis han kommer inn som innbytter, må han forsøke å vise noe. Hvis han gjør inntrykk, vil vi vurdere ham til neste kamp. Han må jobbe hardt og forsøke å bli klar.

Yossi Benayoun har heller ikke fått mange muligheter fra start denne sesongen.
- Hvis man bytter ut flere spillere, vil rotasjonssystemet kritiseres. Folk vil si at spillere trenger å spille kamper på rad for selvtilliten. Når du vinner kamper og gir tillit til noen spillere ved å benytte dem jevnlig, vil folk si at andre spillere bør være involvert på laget. Dette er normalt i en toppklubb. Jeg snakket med Yossi for to uker siden. Han er ok. Han vet at han må være klar. Hvis han spiller, må han vise noe.

Albert Riera begynte også bra etter overgangen fra Espanyol, men formen ser ut til å ha en nedadgående kurve. Rafael Benítez tror at formsvikten skyldes at hele laget har spilt svakt de siste kampene.
- Jeg tror ikke vi har spilt på samme nivå i våre siste to eller tre kamper. Vi spilte veldig bra før, og alle nøt sin fotball. Mot Marseille hadde vi tre eller fire spillere som ga bort ballen altfor lett. Det betyr at laget ikke kan spille på best mulig nivå.

49 år siden Shanklys ankomst
I dag er det nøyaktig 49 år siden Bill Shankly ble ansatt som Liverpool-manager, men hans første kamp i sjefsstolen kom ikke før 19.desember.

Syv spillere med minst ti års fartstid
Steven Gerrard har spilt i ti år for Liverpool FC. Han er én av kun syv spillere som har spilt sammenhengende i ti år eller mer for samme klubb. De andre er:
Liverpool: Jamie Carragher
Manchester United: Ryan Giggs, Gary Neville, Paul Scholes
Chelsea: John Terry
Aston Villa: Gareth Barry