- Benítez Valencias hovedmål

Ifølge Marca ønsker Valencia Benítez som ny trener. Gerrard tangerte Callaghan. Houllier støtter Wenger. Mascherano gjorde opp for seg. Makelele mener Chelsea må ta lærdom. U18 spilte uavgjort.

Den seriøse hovedstadsavisen i Spania, Marca, rapporterer at Valencias visepresident Rafael Salom skal følge Rafael Benítez sin situasjon i Liverpool med argusøyne og være svært lysten på å gjeninsette Rafa i trenerstolen på Mestalla kommende sesong.

Rafael Benitez hadde tre svært suksessfulle år hos Valencia før han forlot sørøst-klubben til fordel for Merseyside og Liverpool. - Spurte jeg styret om en sofa, kjøpte de meg en lampe, uttalte Rafa den gang.

Hva som hender videre i eiersituasjonen på Anfield er fortsatt like vanskelig å spå som neste ukes lottorekke, og det skal visepresident Rafael Salom ha latt merke til. Marca indikerer at Salom har gitt styret i klubben beskjed om at han ønsker Benítez ved roret i Valencia neste sesong etter at Ronald Koeman ikke har vist seg å være rett mann til jobben til tross for finaleplass i den spanske cupen på bekostning av Barcelona.

Salom skal også ønske å hente tibake sportsdirektøren som tok følge med Benítez til Merseyside, Eduardo Maciá. Tom Hicks har uttalt at han støtter Rafael Benítez, og om spanjolen ikke forlater Anfield denne sommeren virker det svært lite sannsynlig at han ønsker å returnere til Valencia. I så måte vil Valencia se på andre alternativer som Almeria-trener Unai Emery.

Tangerte Callaghan
Etter gårsdagens semifinaleseier over Arsenal tangerte Steven Gerrard Ian Callaghan på listen over opptredener i europacupen. Kapteinen spilte sin 89. kamp i Europa, og feiret dette ved å sette inn straffesparket som ga avansement. Nå troner kun Jamie Carragher og Sami Hyypiä over Steven Gerrard på listen. Her er hele oversikten over flest europacupkamper i helrødt:

1. Jamie Carragher (102)
2. Sami Hyypiä (93)
3. Steven Gerrard (89)
3. Ian Callaghan (89)
5. Tommy Smith (85)
6. Ray Clemence (80)
7. Emlyn Hughes (79)
8. John Arne Riise (77)
9. Phil Neal (74)
10. Steve Heighway (67)

Gérard Houllier støtter Arsené Wenger
I etterkant av den fantastiske fotballkampen på Anfield i går kveld, som endte med 4-2 og avansement for hjemmelaget, uttalte Arsenal-manager Arsene Wenger at han følte laget sitt røk ut på grunn av dårlig dømming.

En som støtter dette i dag, er forhenværende Liverpool-trener Gérard Houllier, som mente Alexander Hleb definitivt skulle fått straffespark etter at Dirk Kuyt var borti ham i det første oppgjøret på Emirates Stadium.

- For meg rent personlig var jeg veldig fornøyd med at Liverpool gikk videre, men jeg føler også for min venn Arsené Wenger. Jeg føler at Arsenal fortjente vel så mye som Liverpool å avansere til semifinalen, uttaler franskmannen.

- I mine øyne ar det et udiskutabelt straffespark i den første kampen, også får man et tilsvarende mot seg returoppgjøret, og det er grunnen til at Wenger ikke er fornøyd. På dette nivået kan en slik avgjørelse bety himmel eller helvete.

- Begge lag viste eventyrlige kvaliteter. Det var to meget gode Champions League-motstandere som fremmet fotballen. Innstillingen og spillet var fantastisk, siteres Gérard Houllier.

Gjorde opp for seg
Etter å noe klønete ha snakket på seg sitt andre gule kort i toppopgjøret mot Manchester United på Old Trafford, føler nå Liverpools nyervervelse Javier Mascherano at han har gjort opp for seg etter godt spill mot Arsenal i Champions League.

- Jeg gjorde en stor tabbe mot Man Utd, og for øyeblikket kunne jeg kun spille og konsentrere meg om Champions League, så vi får se hvordan det går videre, sier argentineren.

Liverpool startet kampen svakere enn forventet, men tok seg kraftig opp etter Hyypiäs utligning, og spesielt i andre omgang tok de røde kommandoen, en oppfatning også Mascherano delte:

- Det var to særdeles vanskelige kamper, og i mine øyne spilte vi virkelig dårlig de første 20 minuttene av oppgjøret, men vi slo tilbake etter hvert. Arsenal kunne spille som dem ville fra starten, men etter Hyypiäs heading var det vår tur, og det var også bra for kampen. I andre omgang spilte vi som vi ønsket, og scoret som vi ønsket.

Makelele mener man må ta lærdom
Chelseas midtbaneanker Claude Makelele har oppfordret lagkameratene til å ta lærdom fra deres tidligere feil mot Liverpool i semifinalene av Champions League.

Chelsea gikk greit videre med 2-0 over Fenerbache, og booket dermed en plass mot Liverpool i semifinalen av Champions League. Dette blir tredje gang på fire år at de to lagene møtes på dette stadiet i turneringen, og ved de to foregående hendelsene har de røde avansert til finalen.

- Vi har nådd semifinalen og vi må være på tå hev og for all del unnlate å gjøre de samme feilene som vi har gjort mot Liverpool tidligere. Det er mulig vi har et lite fortrinn ettersom returoppgjøret er hjemme på Stamford Bridge, men mot et sterkt lag som Liverpool vil nok ikke dette påvirke kampen i så stor grad som ellers, uttaler den tidligere Real Madrid-spilleren.

U18 spilte uavgjort
Manchester Citys hjemmeside melder at Liverpool greide å holde hjemmelaget til 1-1 i et smått frustrerende oppgjør sett med lyseblå øyne. Liverpools U18s kaptein Steve Irwin scoret de rødes mål med et drømmetreff fra nærmere 30 meter, men hjemmelaget reduserte snaue ti minutter før slutt for poengdeling.

- Det var ikke en god kamp, men vi hadde sjanser til å stikke av med seieren. Stevie scoret et fantastisk mål som fortjente å bli vinnermålet, så det var bittert å slippe inn et mål rett før slutt. Vi hadde faktisk en stor sjanse etter 40 sekunder, men keeperen deres reddet da Gary Mackay-Steven kom alene gjennom. Vi ga bort ballen alt for lett i første omgang, men greide å spille oss inn i kampen i andre omgang, uttalte Hughie McAuley til Liverpools offisielle hjemmeside etter kampslutt.

Liverpool U18s startoppstilling: Oldfield; Scott, O'Connor (Pepper 15, Della Valle 75), Metcalf, Kennedy; Irwin, Kacaniklic, Ajdarevic; Amoo (Pourie 60), Eccleston, Mackay-Steven. Reserver: Burton, Roberts.