- Bolton blir ingen enkel oppgave

Steven Gerrard tror Liverpool må gå i kjelleren for å hente krefter til å slå Bolton i ettermiddag. Kapteinen anser det som vertskapets ansvar å bryte ned gjestenes antatte forsvarsmur.

Steven Gerrard er klar for dagens oppgjør mot Bolton.

- Det er flott å gå inn i juleprogrammet på toppen av tabellen. Det var et av målene ved starten av sesongen, og det er fint å kunne realisere det. Men vi vet vi kun er halvveis, og det gjenstår mye hardt arbeid. Vi er klare for det, og tror vi kan gjøre betydelige fremskritt, skriver Liverpool-kapteinen i dagens kampprogram.

- Vi har satt oss selv i en god posisjon, og nå er det opp til oss å ta vare på sjansen. Vi må starte i dag, mot et Bolton-lag i storform.

- Hadde vi hatt hellet med oss kunne vi ha tatt alle tre poengene mot Arsenal sist, noe jeg følte vi fortjente. Vi kontrollerte kampen inntil de fikk en mann utvist, og jaktet en flott seier. Utvisningen forandret kampen. De følte den var urettferdig, og de sto sammen etter det. Men det kan vise seg at poenget vi tok var viktig ved sesongslutt.

- De siste årene har det blitt hevdet at vi ikke har prestert mot de andre topplagene, men etter tre kamper denne sesongen, to av de på bortebane, er vi fortsatt ubeseiret. Det bør stilne den kritkken. Vi vet vi må gjenta bedriften i andre halvdel av sesongen, og vi må også gjøre det bedre mot de andre lagene i divisjonen.

- Nå som vi topper tabellen vet vi at de andre lagene vil spille enda mer forsiktig når de besøker Anfield. Det har vi sett før. De kommer og spiller med hele laget bak ballen for å gjøre det vanskelig for oss å bryte dem ned. Da hviler ansvaret på oss. Vi må sørge for å holde bredden og skape sjanser. Vi vet vi er i stand til det, da vi har flere gode avsluttere på laget som kan avgjøre kampene for oss.

- Det to neste kampene blir meget viktige. To seire, og vi vil toppe tabellen før vi skal ut og spille FA-cup. Men med to kamper på mindre enn 48 timer, må vi gå i kjelleren for å få de resultatene vi ønsker.

- Ettersom juleprogrammet nå har blitt betydelig redusert skjønner jeg egentlig ikke vitsen med at vi må reise til Newcastle med mindre enn 30 timer med restitusjon bak oss. Det er merkelig. Men vi må bare leve med det. Vi vil først tenke på Newcastle-kampen når dagens kamp er slutt.

- Bolton blir ingen enkel oppgave. De virket gode mot Portsmouth, og vil ha selvtillit etter den seieren. De holdt følge med oss lenge på Reebok for noen uker siden, og selv om vi vant kampen måtte vi jobbe hardt for de tre poengene. Jeg forventer ikke at det blir noe enklere i dag. Store kamper bringer det beste ut av spillere, og dette er en stor kamp både for dem og for oss, avslutter Gerrard.