- City en flott utfordring

City-kampen er en mulighet for å vise om de røde er stabile. Rafa frykter ikke City på kort sikt. Suksess viktigere enn penger for Gerrard. Hughes mener Liverpool er tittelutfordrere.

Rafael Benítez innrømmer at møtet med Manchester City på City of Manchester Stadium søndag vil vise om Liverpool har stabiliteten som trengs for å forbedre fjerde plassen fra forrige sesong. De røde mislyktes med å sette sjansene i det målløse oppgjøret på Eastlands i desember i fjor, og ved flere anledninger hadde laget problemer med å avgjøre jevne kamper. Nå ligger Liverpool på andre plass i Premier League, og formen har vært oppadgående. Benitez mener at søndagens kamp må vinnes for at laget kan anses som tittelutfordrere.
- Hvis man ønsker å være en utfordrer i ligaen, så må man være stabil, man må vinne kamper på rad, påpeker Rafa.

- Det var klart at vi hadde gode øyeblikk forrige sesong, men det sluttet 0-0 selv om vi hadde mange sjanser. Det er viktig å gjøre de riktige tingene i år.

Manchester City har blitt tatt over av Abu Dhabi Group, og regnes om verdens rikeste klubb. Benítez vet at de røde hele tiden må vise fremgang for å holde City på avstand i kampen om de fire fremste plassene i ligaen.
- Man vet aldri hvor farlige City vil bli i fremtiden. Det vi kan gjøre er å tenke på oss selv og forsøke å forbedre troppen og spillerne for denne sesongen og for fremtiden.

- Hvet år hører man om mulige utfordrerer i Aston Villa, Newcastle, West Ham, og nå er det City.

- Det betyr at vi må gjøre jobben vår riktig for å holde oss foran dem. Det avhenger av vårt eget lag og kjøp av spillere for å opprettholde egen fremgang.

Citys nye eiere har ymtet frempå med at de ønsker å hente Gerrard.
- Jeg ønsker ikke å snakke om størrelsen på andre klubber sammenlignet med vår. Gerrard er en lokal spiller, og dette er hans klubb. Han er en nøkkelspiller for oss, og han er lykkelig her.

- Vi blir bedre for hvert år. Han vet at vi kan vinne trofeer, og det er det viktigste. Man vet aldri med andre spillere. De er proffer, og dette er fotball.

- Gerrard spiller bra. Hvis vi viser fremgang, vil han være veldig, veldig lykkelig her.

- Nøkkelen er at han ønsker å bli her. Det er det viktigste. Det handler ikke om penger. Han føler seg knyttet til klubben og fansen, og som lokal gutt vil han foretrekke å bli her.

Rafael Benítez vet at Liverpool står overfor en stor utfordring på søndag.
- De var et godt lag tidligere, de er et godt lag nå og de vil bli bedre i fremtiden. Situasjonen deres er en del av spillet her nå, men vi må bare tenke på å slå det laget de har i øyeblikket.

- De har en stor manager. Han gjorde en fin jobb i Blackburn. Jeg er sikker på at han vil gjøre en fin jobb i City også.

- Jeg vet ikke når de kommer til å bli reelle utfordrere. De er et godt lag med gode spillere og en god manager.

- Men hvorfor ikke? De kan være seriøse utfordrere, men det er også andre lag, som Aston Villa, som har brukt mye penger.

- Andre lag forsøker å gjøre det samme. Men man må innse hvor vanskelig Premier League er å vinne. Jeg er sikker på at Manchester City vil være tålmodig.

- I januar vil de kanskje forsøke å gjøre ting i markedet. Men det er ikke enkelt. Det avhenger av mye. Klubber vil spørre om mer. Det kan bli vanskelig, men vi får se hvordan de opptrer i januar.

- Men spillere trenger tid. Det er ikke enkelt å kjøpe spillere i toppklasse fra hele verden og forvente at de skal spille bra fra første kamp. Det er vanskeligere enn som så.

- Det var en god forretning å hente Robinho foran Chelsea. Han kan komme forbi spillere, han har ferdigheter og han er en trussel. Han er en veldig god spiller.

Hughes har tro på Liverpool
Liverpool er sammen med Chelsea de eneste ubeseirede lagene i Premier League. Manchester Citys manager Mark Hughes mener Liverpool er seriøse tittelutfordrere i ligaen.
- Liverpool har vært blant de fire beste i en rekke år nå. De har en stor historie for å vinne trofeer, uttaler Hughes til Setanta Sports.

- Jeg føler at de vil gjøre et skikkelig forsøk på å vinne Premier League denne sesongen. Liverpool har fått en flott start. De virker trygge, sterke og selvsikre. De vil komme jevnt med topplagene. Det er en stor test for oss fordi de spiller eksepsjonelt bra i øyeblikket.

- Forhåpentligivs vil vi være i en posisjon til å lage problemer for dem. Vi har noen gode spillere i nøkkelposisjoner på banen.

Tidligere oppgjør
De to seneste sesongene har oppgjørene på City of Manchester Stadium endt målløst. Liverpool har vunnet én av fem Premier League-møter der. Seieren kom da John Arne Riise scoret kampens eneste mål i 2005/06. Totalt viser oppgjørene på City of Manchester Stadium én seier, tre uavgjorte og ett tap. På Manchester Citys baner etter krigen har de røde vunnet 17, spilt uavgjort 13, mens 10 er tapt. Målforskjellen er 67-37 i Liverpools favør.

Innbyrdes ligaoppgjør på City of Manchester Stadium:
07/08 0-0
06/07 0-0
05/06 1-0 Riise
04/05 0-1
03/04 2-2 Smicer, Hamann