- Det har vært en vanskelig sesong

Xabi Alonso har spilt bare 13 kamper for Liverpool denne sesongen, grunnet skader og suspensjon. Nå drømmer han om å spille finale på Wembley 17.mai.

Etter å ha gått skadet store deler av sesongen ivrer Xabi Alonso nå etter å ta igjen det tapte. Den stilfulle spanjolen har spilt bare 13 kamper for de røde denne sesongen, og har nå fått konkurranse av Javier Mascherano og Lucas Leiva om det som for et drøyt år siden virket å være en sikker plass på laget.

- Det har ikke vært noen lett sesong for meg. Det er bare å spørre enhver spiller som kommer tilbake fra skade, og de vil fortelle deg hvor viktig det er å få spille noen kamper på rad. Det er akkurat hva jeg trenger nå, og forhåpentligvis kan jeg få det. Men jeg vet det vil bli vanskelig, ettersom både Steven, Javier og Lucas spiller bra, sier Alonso til Liverpool Echo i dag.

- Jeg vil fortsette å jobbe hardt på trening, og forhåpentligvis vil jeg få min sjanse. Man må sørge for å være klar når den sjansen kommer, og blir jeg tatt ut til å spille i morgen vil jeg gi alt, legger han til.

- Det er alltid hyggelig når fansen forteller at de ønsker deg på laget, og jeg er takknemlig for den støtten jeg har fått fra dem, men nå er det på tide at jeg leverer varene.

Det er slett ikke usannsynlig at Alonso får sjansen fra start av i morgendagens cupkamp mot Barnsley. Spanjolen drømmer i alle fall om en ny cupfinale med Liverpool.

- Først må vi gjøre jobben mot Barnsley. Vi vet at de har et godt lag, som kan komme til Anfield og gjøre livet surt for oss. Jeg visste ikke mye om dem før trekningen, men etter den tid har jeg holdt et øye med dem og hvordan de gjør det. De har hatt noen gode resultater den siste tiden, og slo nylig West Bromwich i ligaen.

- En finale på Wembley er i seg selv motivasjon nok i denne turneringen, ettersom det er en så spesiell stadion å spille på. Jeg har aldri spilt der, men Stevie, Carra og Crouchy har spilt der flere ganger med England etter at den nye stadion stod ferdig, og de har fortalt hvor bra den er. I år vil også semifinalene i FA-cupen bli spilt på Wembley, så vi er bare to kamper unna å skulle spille der. Det vil være stort om vi får sjansen til det.

- I morgen handler det imidlertid om Barnsley på Anfield. Vi må gjøre jobben vår, ellers kommer vi ikke til Wembley. Jeg har allerede vært med på å vinne FA-cupen en gang, og jeg ønsker selvsagt en ny vinnermedalje. Den dagen vi slo West Ham var veldig spesiell for laget og meg, selv om jeg måtte forlate banen etter 70 minutter på grunn av en smell jeg fikk i ligakampen mot Portsmouth i kampen før finalen. Atmosfæren var fantastisk, og kampen inneholdt alt hva som gjør FA-cupen så spesiell.

- Det året slo vi noen store klubber på veien til finalen. Vi spilte mot Manchester United i 5.runde og Chelsea i semifinalen, så det var en prestasjon å komme til finalen. Jeg husker Chelsea-kampen godt, da det føltes mer som en finale enn en semifinale. Når du har spilt i kamper som den, ønsker du å oppleve lignende kamper, ettersom det er så spesielle begivenheter.

- Vi spilte bra i ligaen mot Chelsea sist helg, og nå må vi bygge videre på det. Jeg ser på det som første steg på veien mot en kamprekke med seire. Vi vet at det vil bli vanskelig å kjempe om tittelen nå, men vi har fortsatt mange kamper igjen, så vi må gjøre alt vi kan for å komme høyere på tabellen og bli blant de fire beste. Men vi er også fortsatt med i to cuper, så vi har mye å spille for, avslutter Alonso.