- Det vanskeligste er gjort

Før den avgjørende returkampen i Champions League, hevder Rafael Benítez at det vanskeligste er unnagjort. Arsenal-duo skryter av Anfield-atmosfæren.

Rafael Benítez forteller i dag Liverpools offisielle hjemmeside at han mener den vanskeligste delen av Champions League-dysten er unnagjort. Nå vil han at fansen skal hjelpe til med å løfte laget i den kommende kampen hjemme på Anfield.

- Jeg mener den vanskelige delen er utført, men samtidig vet vi at vi har mye respekt fordi Arsenal er et veldig godt lag, og vil være farlige på kontringer.

- De viste i forrige runde, da de spilte uavgjort hjemme mot AC Milan, og vant 2-0 på San Siro, at de kan vinne vanskelige steder. Våre fans har en stor rolle å spille for oss.

- Det er naturlig for dem å ønske at vi skal angripe, siden vi er hjemme, men vi må også være forsiktige, grunnet måten Arsenal spiller på. Vi trenger fansen til å lage en stor atmosfære, men de behøver også å være tålmodige. Jeg har tiltro til våre fans, fordi de forstår spillet.

Benítez forteller videre at den sterke formen man har vist den siste tiden, kommer som en konsekvens av roteringen han ble kritisert for tidligere i sesongen, samtidig som han gjør et poeng utav at Manchester United-manager, Alex Ferguson, har gjort det samme.

- Jeg har alltid sagt at når Sir Alex Ferguson hviler spillere i Manchester United, endrer han laget, men når jeg gjør det, roterer jeg. Jeg forklarte tidligere i sesongen at hvis et lag ønsker å vinne troféer, er det viktig for manageren å bruke hele sin spillerstall. Jeg ville holde oss i live i alle turneringer.

- Vi kan bare vinne Champions League nå, men vi har en god sjanse, siden spillerne alle har fått hvile. Jeg har brukt den samme gruppen spillere en stund nå, og vår form har vært god. Det er litt tretthet, men fysisk kan vi håndtere det.

- Da vi spilte mot Arsenal i Champions Leagu, fikk vi resultatet fordi spillerne var kapable til å jobbe på maks helt til siste minutt. Det er fordi de ikke er for utslitte mot slutten av en hard sesong.

Arsenal-duo hyller Anfield
Etter at de to kampene på Emirates Stadium er overstått, ser nå Arsenal- og Liverpool-spillerne frem til å møtes på Anfield. En av spillerne som vil finne dette spesielt, er Arsenals spanske keeper, Almunia. I dag blir sisteskansen på Liverpools offisielle hjemmeside sitert på at han mener stemningen Liverpools fans genererer, er den beste i verden.

- For meg, er atmosfæren der den beste i verden. Liverpool er store i Champions League, men Arsenal er også på vei til å bli store. Hvis du vil være et slikt lag, må du spille godt på stadia som Anfield.

- Du ser rein fotball på Anfield. Publikum og laget er som forent. Tilhengerne løfter laget i enhver situasjon, og det er fantastisk.

En annen Arsenal-spiller som deler begeistringen for Anfield, er Francesc Fabregas.

- Den er fantastisk den lidenskapen Liverpools fans legger i deres kamper. Selv den minste cupkamp har stor atmosfære der. Det er som om de spiller med tolv mann.

Noe paradoksalt slenger Fabregas på hva som kan tale til Arsenals fordel i returkampen; mangel på egne fans.

- La oss se hva som skjer. Den gode tingen ved å spille der er at vi ikke har presset fra våre fans.