- Det var mitt mål

Alonso er glad for å score vinnermålet mot Chelsea, men tre poeng var det viktigste. Tror han får kreditert målet. Lagsamarbeidet var nøkkelen til seieren. Fokuset rettes nå mot Portsmouth.

Xabi Alonso scoret vinnermålet som brøt Chelseas rekke av ligakamper på rad uten tap på Stamford Bridge, og samtidig sendte han de røde til topps på tabellen. Midtbanespillerens skudd skiftet retning på Jose Bosingwa og utmanøvrerte Chelseas målvakt Petr Cech. Alonso er imidlertid ikke bekymret for at målpanelet (The Premier League Dubious Goal Panel) skal frata ham nettkjenningen i etterkant. 26-åringen kunne ha doblet ledelsen, men frisparket traff klokkerent i stolpen, Han er likevel mest glad for tre poeng på en bane Liverpool ikke har vunnet på siden januar 2004.
- Det var mitt mål. Skuddet var på vei mot mål da det skiftet retning. Slikt skjer. Det er en del av fotballen, og man må handtere slikt når de går med deg og når de går mot deg.

- Jeg kunne ha scoret et mål nummer to også da ballen traff stolpen. Hovedsaken er å få tre poeng. Det var veldig viktig for oss fordi de seneste par sesongene har vi kommet hit og ikke fått de beste resultatene.

- Vi er fornøyd med å få det resultatet og ta tre poeng.

Alonso mener at lagsamarbeidet var nøkkelen til Liverpools 1-0-seier på Stamford Bridge. Han håper på mer av det samme når de røde skal forsøke å konsolidere plassen på toppen av tabellen de kommende ukene.
- Laget jobbet virkelig hardt. Man må jobbe hardt som lag for å få et resultat på en plass som dette, og det er én av våre styrker.

- Når alle jobber virkelig hardt for hverandre, har vi en sjanse til å slå alle. Det var viktig å nette først fordi det ville blitt veldig vanskelig å komme tilbake i kamp som dette.

- Nå må vi tenke på onsdag, og vi må forholde oss rolige.

Alonso legger ikke skjul på at alle på Anfield trodde at de kunne få en slutt på Chelsea rekke på 86. ligakamper uten tap hjemme, selv om det måtte til en meget sterk prestasjon for å klare det.
- Spesielt i første omgang var det meget vanskelig. I andre omgang var vi mye bedre. Vi klarte å kontrollere kampen mye bedre. Vi tok ikke vare på et par sjanser, men vi måtte score nummer to for å drepe kampen. Det er en stor seier, men det er bare tre poeng.

- Tre poeng mot Chelsea er like viktig som tre poeng mot Wigan. De tre poengene som står på spill mot Portsmouth på onsdag, er av samme verdi.