- Dette er som en finale

Xabi Alonso sier at Liverpool vil gå til kveldens thriller mot Chelsea med samme innstilling som at det skulle være en finalekamp. Nigel Spackman håper Liverpool triumferer i London.

- 50 prosent sjanse
Det er bare timer igjen til spenningen skal bli utløst, hvem av Liverpool og Chelsea som vil møte Manchester United i finalen i Champions League. Xabi Alonso var en av banens beste i den første kampen, og pasningsgeneralen sier at han ser på returen som om det skulle være en finale.

- Liverpool forbereder seg til kampen mot Chelsea som om det skulle være en finale, bekrefter Xabi.

- Vi fortjente mer enn 1-1 på Anfield og vi er fortsatt forbannet over at vi ikke vant kampen. Vårt mål er å vinne i London og vise at Chelsea ikke er våre overmenn.

- Fordelen med hjemmebane er ikke så avgjørende i slike typer kamper. Liverpool og Chelsea er store klubber som er i stand til å vinne borte.

- Jeg forventer en vanskelig kamp. Chelsea har fordelen av et bortemål og kanskje vil de ikke risikere så mye i starten. Det vil være til vår fordel og skulle vi greie å få et tidlig mål vil det forandre hele bildet.

- Jeg er optimistisk og vurderer sjansene som 50-50.

- Laget er veldig fokusert og vi må komme oss over den baksmellen som målet til Riise medførte. I dagene etterpå har vi gitt maksimum støtte til vår lagkamerat. Det var et uhell og det har blitt glemt.

- Vårt angrepspill vil bli en nøkkel på Stamford Bridge, og vi er nødt til å ta vare på de sjansene vi får.


- Kan bli straffespark
Nigel Spackman er en av de nokså få som har spilt for både Liverpool og Chelsea de siste årene, og vant ligaen med de røde i 1988. Nå tror han at Chelsea har et lite overtak før returen, men at han håper at Torres og Gerrard kan bli tungen på vektskålen som tipper i Liverpools favør.

- Jeg tror Chelsea er snaue favoritter p.g.a. bortemålet. I semifinaler kan imidlertid alt skje, og dette er langt fra over, sier den tidligere midtbanespilleren.

- Liverpool kan snu dette, og de var definitivt det beste laget i den første kampen. Utligningen ødela, og det vil bli vanskelig nå med de resultatene de har å vise til borte mot Chelsea. En forskjell er likevel det ekstra som Torres og Gerrard nå kan gi Liverpool. Jeg synes ikke noen av dem spilte opp mot sitt beste i det første oppgjøret, og hvis disse spillerne presterer kan de utgjøre forskjellen.

- Liverpool er mer enn kapable til å score, ved Gerrard og Torres. Crouch er også alltid en trussel fra benken.

- Jeg forventer en lignende kamputvikling som vi har sett tidligere, spesielt før pause. Vi vil få se hva man spiller for i de siste 45 minuttene. Jo lenger det holder seg 0-0, jo mer nervøse vil Chelsea bli. Én feil kan bli kostbar.

- Jeg blir ikke overrasket om det går til ekstraomganger, og enda til straffer. Jeg tror det kan bli så jevnt.

- Min lojalitet har alltid vært hos Liverpool, selv om jeg ikke pleier å avsløre det. Derfor skal jeg heller ikke på kampen, da presset blir så stort. Jeg bare håper Liverpool kommer seg videre og det er de som skal møte Man Utd i Moskva.