- En ære å spille for Liverpool

Andrea Dossena mener han har kommet til den mest prestisjefulle klubben i England, og anser det som en ære å skulle spille for Liverpool.

Andrea Dossena sier til liverpoolfc.tv i dag at Liverpool har signert en italiener med et engelsk hjerte. 27-åringen håper at overgangen til engelsk fotball skal gå greit, men innrømmer at treningen på Melwood foregår i et høyere tempo enn han er vant til.

- Bare ut fra treningene skjønner jeg at engelsk fotball er annerledes. Alt handler om å holde på ballen, og balltempoet virker raskere. Spillerne er også veldig aggressive på trening, men dette er noe som kjennetegner meg også. På en måte føler jeg meg halvt engelsk og halvt italiensk, bebuder venstrebacken.

Dossena er altså mannen som skal fylle tomrommet som John Arne Riise etterlater seg.

- Det vil være en ære å bære den prestisjefylte røde trøyen. Det var bra for meg at Liverpool var så oppsatte på å hente meg. Jeg vil gjøre mitt beste. Jeg har stor arbeidsvilje, og higer etter suksess og gode resultater.

- Det blir nok et veldig følelsesladet øyeblikk når jeg spiller min første kamp på Anfield, men det skal ikke gå mange sekundene før jeg har fullt fokus på det som foregår på banen.

- Det er så mange gode spillere i denne klubben, og jeg håper å få spille sammen med dem så fort som mulig. Jeg mener at aggressiviteten er mitt største fortrinn. Jeg besitter en vinnervilje og ønsker å nå mine mål. Dette er også egenskaper jeg ser at Liverpool har som lag.

Dossena ankom Merseyside for en uke siden, og begynte å trene med sine nye lagkamerater.

- Jeg er i stand til å kommunisere med mine lagkamerater, men jeg kan ikke prate så fort som jeg gjør til vanlig, og det kan ikke de heller. Jeg har blitt veldig imponert over fasilitetene til klubben, og det er også en veldig god tone i garderoben.

- Samtalene jeg har hatt med Benitez har for det meste dreid seg om taktikk. Han har forklart hva han ønsker fra sin forsvarsfirer, og har understreket at det viktigste er at balansen i laget aldri blir brutt. Det må være balanse mellom venstre- og høyrebacken.

Dossena står bokført med en landskamp for Italia, og ønsker seg selvsagt flere.

- Landslagssjefen følger Premier League, og ser spillerne i utlandet. Jeg er fullt klar over at jeg nå skal spille for det mest prestisjefulle laget i England.