- En avgjørende uke

Rafael Benitez er klar over at søkelyset nå i stor grad vil rette seg mot ligalederen Liverpool, og hvordan de røde håndterer de neste kampene. Manageren sier at Xabi Alonso viser sin kvalitet.

Liverpool står foran to vanskelige kamper mot Portsmouth og Tottenham, begge klubber som i løpet av de tre siste dagene har fått ny manager. De vil være veldig interessert i å vise seg fram, ikke minst mot ligalederen. Etter tidenes beste start i Premier League er Rafael Benitez klar over at man nå må holde beina på jorda og vise at man tåler å ligge på toppen.

- Dette er en helt avgjørende uke for oss, siden vi topper tabellen for første gang. Alle ønsker å se hvordan vi reagerer, sa Rafa på dagens pressekonferanse.

- Vi spiller mot to vanskelige motstandere med gode spillere, og vi må konsentrere bare på dem og å ta tre poeng - ingen ting annet.

- Det at vi slo Manchester United og Chelsea viser den viljestyrken som årets lag har. Det kan jeg ikke legge skjul på, men vi vet hvor vanskelig det er å vinne titler og vi må nå holde det gående.

- Hvis vi ønsker å bli værende på toppen må vi vinne vår neste kamp.

- Laget spiller bra og har selvtillit, men vi må bare fortsette å forberede oss til de neste kampene.

- Han viser nå den kvaliteten han besitter, svarte Rafael Benitez på spørsmål om Xabi Alonso, som nær hadde forlatt Anfield i sommer til fordel for Gareth Barry.

- Vi har alltid sagt at han er en god spiller og en god proff. Det er det samme med Crouch. Dette er spillere som jeg kjøpte fordi at de er gode spillere.

- Vi solgte ikke Xabi fordi han er en god spiller og vi fikk ikke en god nok pris. Slik var det.

- Nå viser han karakter og kvalitet, og kamp om plassene er bra både for laget og troppen. Han spiller bra, når laget spiller bra er det vanlig at hver enkelt spiller også spiller bra. Du kan også hevde at Gerrard har blitt bedre, eller Riera eller Mascherano.

- Det er en overraskelse at vi nå vil møte en ny manager, men jeg kan bare ønske Tony Adams lykke til. Jeg håper han gjør det fantastisk, etter han har møtt oss i morgen.