- En drøm i oppfyllelse

Fernando Torres er på fotballens førsteside i dag etter å ha blitt matchvinner og ble kåret til banens beste da Spania vant EM etter finaleseier over Tyskland.

- Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Det var en stor seier for hele laget og for hele Spania.

- Men vi må fortsatt ha ambisjoner, og se fram mot neste VM.

- Dette har vært en fantastisk sesong for meg. Det har vært fantastisk for Liverpool og nå er det en fantastisk avslutning med landslaget.

- Dette er mitt første store trofé og jeg håper det ikke er det siste.

Fernando Torres kan ta på seg det store seiersgliset etter at blandet kløkt, kraft, fart og eleganse ved å sette inn seiersmålet i 1.omgang, da han startet perfekt på et gjennomspill fra Xavi, knuste Lahm i løpsduellen og løftet ballen over en utrusende Lehmann.

Selv om han utrolig nok igjen ble byttet ut etter å ha vært en konstant trussel for det tunge tyske midtstopperparet, var jobben gjort og banens beste i finalen vil nå være en sterk kandidat til å bli årets spiller i verden 2008.

- Vi er privilegerte som kan spille på dette landslaget og få muligheten til å vinne en slik vakker turnering, sier Fernando etter at Spania er satt på hodet i og med det første mesterskapet siden 1964.

- Dette var godt ikke bare for Spania men for fotballen, siden det beste laget vant og det ikke bestandig er tilfellet. Jeg er glad fordi min jobb er å score mål og jeg gjorde min jobb, men dette var en seier for hele spillertroppen - det er ikke ofte man har en gruppe som går så godt i sammen.

- Fernando er en stor spiller for Liverpool og for vårt lag, la trener Luis Aragones til. - Han kan spille for hvem det skal være siden han er ekstrem hurtighet og vet hvordan han skal drible.

- Vi sier alltid til ham at han er så ung at han kan lære alt og det er ingen tvil om at han er en av de beste spillerne i verden.

- Dette er spillernes triumf. Vi er helt spesielt godt lag, uten tvil. Når vi spiller slik vi kan er det ingen som kan stå i mot.

Xabi Alonso bidro også til finaleseieren ved å komme inn som innbytter etter 63 minutter.