- En sjanse for unggutta

Dirk Kuyt har nettopp begynt oppkjøringen til neste sesong, mens de unge spillerne som er med til Sveits må ta godt vare på sjansene. Antonio Gomez til Sunderland. Uavgjort for AFC Liverpool.

God test
Dirk Kuyt fikk et overraskende innhopp for Liverpool i går mot Luzern, like etter at nederlenderen hadde knyttet seg til førstelagstroppen i Sveits. Lysluggen har senere oppgjøringstart enn de fleste andre p.g.a. EM, men med Torres på ferie, Nemeth opptatt med EM for U19 og Crouch solgt var det bra å ha Dirk på benken.

Det var i det hele tatt en noe mangelfull tropp mot Luzern, med fire spanjoler fortsatt på ferie, Finnan og Pennant skadet, Gerrard ble hvilt, mens Dossena ikke er spilleklar ennå. I tillegg var altså spillere som Kuyt, Babel og Mascherano nettopp tilbake i troppen.

Det ga unggutter som Sebastian Leto, Jay Spearing, Emiliano Insua, Stephen Darby, Dani Pacheco og Damien Plessis muligheten. Spesielt Pacheco har fått vist seg frem så langt under pre-season, og Plessis kan også bli mye involvert siden sentrale midtbanespillere som Mascherano og Lucas snart reiser til OL. Dirk Kuyt understreker at dette er viktige dager for de som til vanlig er på reservelaget.

- Treningsleiren er viktig for alle, slik at vi kan bli kjent med hverandre, men det er samtidig en stor sjanse for de yngre spillerne, forklarer Kuyt til Liverpools hjemmeside.

- De gjorde det bra i kveld og med litt mer flaks kunne vi hatt fire eller fem mål.

- Dette var min første dag tilbake, men gutta har fortalt meg at de har jobbet hardt den siste uka. Det viktigste nå er ikke å få resultater, men å arbeide hardt og sørge for at vi er klare til sesongen begynner.

- Den sveitsiske sesongen starter neste uke og Luzern viste at de er klare for det, noe som ga oss en god test.


Gomez til Sunderland
Avisen Sunderland Echo skriver i dag at Liverpools fysiske trener for reservelaget, Antonio Gomez, har gått til Sunderland hvor han vil være en del av trenerstaben til Roy Keane.


1-1 for amatører
I sin første treningskamp spilte AFC Liverpool 1-1 mot St Helens. Begge målene kom på straffe, og mannen som scoret tidenes første mål for AFC heter Martin Crowder.