- En vanskelig sesong for meg

Dirk Kuyt snakker ut om vanskelig sesong hvor farens død stadig påvirker hans prestasjoner på banen. Vi har ikke vært gode nok, uttaler Carragher. Topptrent Kewell håper på ny kontrakt.

Dirk Kuyts far døde av lungekreft i juni. Det har påvirket Dirk kanskje mer enn det folk vet.
- Min far var min største supporter. Det er vanskelig å fokusere og få ro til å gå videre, uttaler Kuyt.

- Det er fremdeles stunder i løpet av kampene jeg ser opp på plassen der han pleide å sitte og undrer hvor han er. Etter et øyeblikk så husker jeg, da kommer det tilbake.

- Jeg må forsøke å komme meg videre, men jeg klarer ikke å legge det til side som ingenting har skjedd.

- Det har vært vanskelig å forsøke å komme over det, men det har også vært andre årsaker til at formen min ikke har vært så god.

- Klubben og manageren har vært enestående med meg. Rafa sa han ville gi meg all den støtten jeg trengte. Det var svært viktig. Og fremdeles fortsetter manageren og spillerne å hjelpe meg.

- Jeg tror virkelig jeg er i riktig klubb som kan hjelpe meg med dette problemet. Fansen har vært storartet. De forstår hva jeg går igjennom. Det er en spesiell følelse når man ikke er på sitt beste og at de ennå støtter deg.

- Jeg har også vanskelig med å venne meg til rotasjonspolitikken. Jeg ønsker å spille minst 35 kamper per sesong. Jeg fortalte manageren det. Han sa at jeg spilte det antallet forrige sesong og kunne ende opp med det også denne sesongen.

- Han sa det handlet om å få riktig balanse i laget, og det ville bli kamper hvor han trengte mine kvaliteter. Jeg kan leve med det. Jeg vet også at jeg må gjøre jobben min for å rettferdiggjøre at jeg er på laget. Mine prestasjoner har ikke vært gode nok. Jeg må konsentrere meg om å forbedre dem.

- Vi har ikke vært gode nok
Jamie Carragher advarer mot at Liverpool ikke har råd til å stå på stedet hvil til sommeren om klubben skal ha ambisjoner om å være utfordrer til ligagullet neste sesong.
- Det er ikke spesielt det ene eller det andre, det er bare at de andre lagene har spilt bedre enn oss. Vi må forbedre oss som individualister og som lag, uttaler Carragher til The Independent.

- Dersom United eller Arsenal vinner ligaen, kommer de ikke til å sitte og vente på at vi skal kjøpe et par spillere slik at vi kan ta dem igjen. De kommer til å jobbe for å forsterke selv og vi kommer til å se etter spillere.

- Vi er nærmere Aston Villa, Portsmouth og Manchester City på poeng enn vi er til de tre beste.

- Champions League er det største trofeet man kan vinne som spiller, men hvis noen tilbyr meg tre ligatitler, så vil jeg kanskje bytte.

- Sesongen flyr av gårde. Jeg kan ikke tro at det er februar allerede. Det ser ut som det var i går vi holdt på med sesongforberedelsene, ble kjent med de nye spillerne, og plutselig ser vi på sluttproduktet.

- Det ser ut til å ha gått veldig fort. Jeg tror ikke man kan se for langt inn i fremtiden og si: "Vi skal gjøre det da." Man vil klare det så fort som mulig eller så vil det ta fire eller fem år, og jeg har lagt opp snart.

Kewell håper på ny kontrakt
Harry Kewell har denne uken kunnet trene på Melwood etter at han til slutt ble utelatt fra den endelige troppen til Australias VM-kvalifiseringskamp mot Qatar i Melbourne. Kewells kontrakt med Liverpool går ut etter sesongslutt, og det er fortsatt uvisst om Rafael Benítez vil tilby ham en forlengelse.
- Jeg ønsker å bli i Liverpool. Jeg skal arbeide hardt for å få ny kontrakt, forteller Kewell til The Guardian.

- Jeg synes dette er en stor klubb. Jeg var ute på banen her om dagen. Jeg sa til Yossi at Anfield har den beste atmosfæren i hele verden. Hvorfor skulle jeg ville dra?

Kewell ble offisielt skadefri i november. Nylige tester viser at Kewell er blant Liverpools fem spillere i best form, men han har til nå vist ustabile takter ute på gressmatten.
- Det er godt å være skadefri, men jeg vet ikke om jeg faktisk spiller i øyeblikket. Jeg ville like å komme dit hurtigere, men jeg må komme tilbake til grunnprinsippene og bare spille enkel fotball for å få opp selvtilliten.

- Jeg er ikke redd for å si i fra når jeg har problemer og at jeg trenger å jobbe med dem. Det er hardt å komme tilbake til toppnivå etter å ha vært så lenge ute, men jeg er langsomt på vei. Jeg viser glimt, men jeg ville like å være mer stabil. De sier at man trenger dobbel så lang tid å komme tilbake som det man har vært ute. Så jeg kan er da tilbake når jeg er 38, sier Kewell spøkefullt.

På spørsmål om Kewell har fått tilbud fra andre klubber svarer han:
- Jeg har ikke hørt noe, min agent har ikke hørt noe og Liverpool har ikke hørt noe. Så jeg fortsetter bare med å spille.