- Et fantastisk øyeblikk

Det blir liten ferie på Fernando Torres og hans røde lagkamerater, etter en historisk seier mot Italia. Nå ser spanjolene fram til semifinale mot Russland.

- Det var et fantastisk øyeblikk. Cesc Fabregas sa at han ikke var nervøs da han tok det avgjørende straffesparket, men vi på benken var veldig nervøse.

Fernando Torres kunne glise lettet ut etter at Spania avgjorde kvartfinalen i varme Wien, etter at et defensivt Italia hadde greid å kneble ballbesittende spanjoler i 120 minutter. De fleste vil ha ment at det var rettferdig da to strafferedninger fra Iker Casillas endte en forbannelse som hadde sett at Spania ikke hadde slått Italia siden 1920.

- Kanskje var det vi som spilte den beste fotballen, men det ville ikke ha hjulpet oss om vi hadde blitt slått ut, forklarer Torres nøkternt. - Italia er regjerende verdensmestere og vi må være glade for at vi gikk videre.

Trener Luis Aragones takket sine spillere etter kampen, men mente at dette bare var et lite steg på veien mot hva man ønsket.

- Jeg vil gratulere mine spillere for deres bemerkelsesverdige oppførsel og at de holdt moralen opp gjennom hele kampen. Det var veldig vanskelig siden italienerne nektet rom, noe som gjorde det vanskelig å spille vårt naturlige spill, forklarte Aragones.

- I likhet med alle i den spanske leiren er jeg henrykt over seieren, men vi har ikke gjort annet enn å vinne et lite slag. Jeg synes Spania fortjente å vinne, men vi spilte ikke god fotball og det gjorde heller ikke Italia.

Nå ser de spanske farger fram til en semifinale mot Russland førstkommende torsdag, som man beseiret med 4-1 i gruppespillet.

- Det vil bli et veldig annerledes Russland, forsikrer Fernando Torres. - De har gode og farlige spillere. Nå er det semifinale og alle de fire lagene som er igjen har sjanse til å gå helt til topps.

- Det vil bli en veldig vanskelig kamp, understreker også Aragones. - De har et lag som er veldig sterkt fysisk og de har fått en dag ekstra med hvile. Russland har en sesong som gjør at de nå er i toppform fysisk og de var glimrende i ekstraomgangene mot Nederland. Det vil bli vanskelig mot et godt lag.