- Et sjokk for oss alle

Dirk Kuyt om Ryan Babels ankelskade. Kuyt fryktet først benbrudd. Kuyt tviler på startplass mot Italia. Mot ”rød” duell i U19-EM. Flere VM-kvalkamper for Kewell.

Dirk Kuyt avslører at han er meget sjokkert over skaden Ryan Babel pådro seg på trening med det nederlandske landslaget på lørdag. Babel fikk revet av leddbåndet i den ene ankelen, og spilleren vil bli ute i fra fem til syv uker. Kuyt forteller om hvordan han og resten av den nederlandske landslagstroppen opplevde situasjonen da Babel ble skadet.
- Det er en forferdelig nedtur for Ryan og et stort sjokk for oss alle, forteller Kuyt.

- Følelsen i troppen var at det var en ganske stygg skade. Og det skjedde uten at det var kontakt med noen. Han brøt sammen på trening mens han løp. Han gikk fra venstre mot høyre med ballen og benet hans bare skled under ham. Det var en høy lyd. Vi trodde først at han kanskje hadde brukket det. Alle hørte det.

- Det er virkelig trist for ham. Forhåpentligvis kan han bli restituert så fort som mulig, så han kan være tilbake med Liverpool fra begynnelsen neste sesong.

- Han er ung, og det kommer andre mesterskap. Men slik kan man ikke tenke. Man ønsker å spille i hvert enste stort mesterskap i løpet av karrieren.

- Han har virkelig trent bra og så veldig god ut idet turneringen nærmet seg. Det er skuffende for oss, og selvsagt for ham. Det er en stor turnering, og han ville blitt veldig viktig for oss, og selvsagt for Liverpool.

- Forhåpentligvis vil han bli frisk til starten av sesongen, men vi får vente og se.

- Alt jeg kan si er at jeg ønsker ham tilbake så fort som mulig. Jeg la igjen en beskjed på telefonen hans der jeg ønsket ham god bedring. Han var merkbart opprørt over hva som skjedde.

- Jeg bare fortalte ham hvor lei meg jeg er for at han mister EM og at jeg ønsker ham tilbake så fort som mulig.

Kuyt tror Babel ville blitt en viktig del av Nederlands taktikk, på samme mot som for Rafael Benítez sist sesong.
- Han har vist hvor viktig han er for Liverpool, med som mange innhopp fra benken og virkelig viktige scoringer.

- Kanskje Nederland kunne ha benyttet ham på samme måte. Han gjorde det så bra i Champions League. Det var opplagt hva han kunne tilføre laget.

- I øyeblikket er han kanskje en overraskelse fra benken. Men han har forbedret seg i løpet av sesongen. Nå er en veldig viktig for Liverpool og Nederland.

- Ryan har en stor fremtid. Folk har sett hvor mye han har forbedret seg denne sesongen. Snart kommer han til å spille en nøkkelrolle fra kampstart for klubb og landslag.

Dirk Kuyt, som scoret for Nederland mot Ukraina, men som var innbytter mot Danmark og Wales, er fornøyd med sine egne bidrag så langt i oppladningen til EM. Nederland spiller sin første EM-kamp mot Italia i Bern neste mandag.
- Vi har hatt to veldig tøffe uker, med to treninger om dagen, i tillegg til tre vanskelige privatlandskamper.

- Vi ønsket flere scoringer mot Wales, men de gjorde det vanskelig for oss. Vi har også spilt uavgjort mot Danmark, men kanskje vi sparer på nettkjeningene til sluttspillet.

- Vi misbrukte noen, men vi skapte mange sjanser. Vi har kvalitetsspillere som kan score mål i slike situasjoner. Vi får se om jeg starter den første kampen mot Italia etter at jeg kun var innbytter mot Wales.

- Men jeg er fornøyd med mine prestasjoner. Jeg har forsøkt å gjøre mitt beste, og jeg har vært tilfreds. Men vi har mange gode spillere helt fremme: Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder, Robin van Persie, så det kommer til å bli tøft å utkonkurrere dem. Men jeg skal forsøke mitt beste, lover Kuyt. 

Mot "rød" duell i U19-EM
Gruppene i sommerens EM-sluttspill for U19-landslag ble trukket i går kveld, og det går mot en ren "rød" duell i gruppe A. Spania med Mikel San José og Ungarn med trioen Krisztián Németh, Péter Gulácsi og András Simon ble trukket sammen, mens det også blir kamper mot Tyskland og Bulgaria. I gruppe B spiller vertsnasjonen Tsjekkia, England, Hellas og Italia. Ungarn åpner mot Bulgaria mandag 14. juli, samme dag som Spania møter Tyskland. Den "røde" duellen står på programmet tre dager senere, før gruppespillet avsluttes med Ungarn-Tyskland og Spania-Bulgaria søndag 20. juli. Semifinalene spilles i Plzen og Mladá Boleslav onsdag 23. juli, mens finalen går av stabelen i Jablonec lørdag 26. juli. Nasjonene har fremdeles til gode å plukke ut spillertroppene til mesterskapet, men det forventes at alle våre deltar. Dean Bouzanis kan også være aktuell for Hellas U19. Han har deltatt i treningskamper for det greske U19-landslaget, men spilte for Australia U23 i Intercontinental Cup i Malaysia da EM-kvalifiseringen pågikk.

Flere VM-kvalifiseringskamper for Harry Kewell
Australias landslagssjef Pim Verbeek har i dag offentliggjort en tropp på 26 spillere til VM-kvalifiseringskampene mot Irak og Qatar, og ikke overraskende er Harry Kewell blant disse spillerne. "The Qantas Socceroos" møter Irak i Dubai 7. juni, før australierne reiser videre til Doha for møtet med Qatar 14. juni. Kvalifiseringen tar en pause etter Australia-Kina den 22. juni.