- Flere må bidra med mål

Steven Gerrard og Fernando Torres har gjort over halvparten av Liverpools ligamål denne sesongen. Nå mener Dirk Kuyt og Sami Hyypiä at det er på tide at flere bidrar med scoringer.

Etter 1-1 mot Middlesbrough, noe som var Liverpools fjerde uavgjortkamp på rad, mener Dirk Kuyt at flere enn Steven Gerrard og Fernando Torres må bidra med scoringer snart, og ønsker selv å stå frem som en av disse.

Liverpool-spillerne kjenner nå pusten fra Everton, Aston Villa og Manchester City i nakken. De røde ligger på fjerdeplass på tabellen, men de tre utfordrerne til denne plassen er nå a poeng med dem. Kun målforskjellen og antall kamper spilt taler i Liverpools favør.

- Vi har mange kvalitetsspillere på laget, og alle må yte mer. Fernando og Steven har begge en sjanse til å bli "Årets spiller". De har spilt virkelig godt denne sesongen. Når du spiller for Liverpool vet du at du spiller under press. De to har vist at de kan håndtere dette presset, og gjøre mål. Det må vi andre også begynne med, sier nederlenderen som kom inn som innbytter mot Middlesbrough.

Selv har han ikke gjort mål i ligaen siden kampen mot Newcastle den 24.november.

- Jeg sliter litt for øyeblikket, men jeg har tro på meg selv og jeg har en følelse av at det vil snu snart. Jeg håper det kun er et tidsspørsmål før det gjør det. Jeg tror fortsatt vi kan oppnå store ting denne sesongen.

- Vi besitter kvalitetene, men vi må begynne å vise det. Mot Middlesbrough klarte vi det ikke. Det var definitivt to poeng tapt. Liverpool besitter flere kvaliteter enn Middlesbrough, men vi må vise det ute på banen. Det gjorde vi ikke i første omgang. Andre omgang var bedre, og vi kunne ha vunnet kampen, selv om vi trolig ikke fortjente det denne gangen.

Sami enig med Kuyt
Lagkamerat Sami Hyypiä er enig med Dirk Kuyt i at de røde behøver scoringer fra flere spillere en duoen Torres og Gerrard. Stjerneduoen har gjort over halvparten av Liverpools ligamål denne sesongen - 18 av 35.

Hyypiä var selv nær ved å komme på scoringslista med tre headinger etter cornersituasjoner på lørdag. Han kunne sågar ha blitt matchvinner på overtid, om det ikke hadde vært for Boro-keeper Mark Schwarzer.

- Vi kan ikke stole på at Torres og Stevie gjør alle målene. Vi må begynne å vise oss frem vi andre også. Vi hadde noen sjanser på cornere. Selv hadde jeg en stor mulighet som jeg misbrukte. Vi hadde nok sjanser til å vinne kampen. Vi reiste til Middlesbrough for å vinne, så vi er skuffet. Det er alltid Fernando eller Stevie som må redde oss, så nå må vi andre begynne å bidra med mål også.

Liverpool har bare tapt to ligakamper denne sesongen, men med hele ni uavgjorte skulle de røde ha ønsket at den gamle ordningen med bare to poeng for seier fortsatt hersket.

- Selv om vi aldri har hatt noen god statistikk på Riverside, så visste vi at vi måtte vinne denne kampen, og det klarte vi ikke. Vi spilte bedre i andre omgang. Jeg hadde stor tro på seier før kampen, men vi slapp dessverre inn det første målet.

Southgate tar Rafa i forsvar
Middlesbrough-manager Gareth Southgate karakteriserer de som tviler på Rafael Benitez sine manageregenskaper som "sprø".

- Rafa opplever en helt annen situasjon enn meg. Jeg antar at Liverpool også har høyere mål enn oss, på grunn av deres historie. De fleste styreformenn i fotballen nå er suksessfulle forretningsfolk, og de forlanger resultater. Jeg er heldig som har støtte fra en formann som er veldig realistisk angående hvor raskt man kan oppnå ting. Folk pumper inn store pengesummer, men bare ett lag kan vinne ligaen, og tre vil gå ned. Det vil være klubber som har brukt enorme beløp som ikke vinner noe som helst. Slik har situasjonen blitt.

- Jeg mener at fotballen har blitt helt sprø, så slik sett overrasker det meg ikke at Benitez er under press. Men hans merittliste er fantastisk. Det han har vunnet, og de finalene han allerede har nådd, viser at han er en førsteklasses manager.