- Full fokus på Champions League

Rafael Benitez ønsker ikke at en tilsynelatende kollaps i anstrengelsene for å kjøpe Gareth Barry skal ta vekk oppmerksomheten mot en av sesongens viktigste kamper.

Rafa erklærer i dag full våpenhvile innad i klubben foran onsdagens møte med Standard Liege. Å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League er ekstremt viktig for Liverpool FC både av sportslige og økonomiske årsaker, og manageren ønsker ikke at fokus nå skal flyttes vekk fra det sportslige.

- Jeg prioriterer å forberede mitt lag foran Champions League kvalifiseringen mot Standard Liege, var da også den eneste manageren ønsket å si til lokalavisen Liverpool Echo et par dager etter at klubben via daglig leder Rick Parry erklærte at prisen Aston Villa setter på Gareth Barry er for høy.

Rafa har brukt mye tid og krefter på å prøve å hente Barry og det skal liten fantasi til for å tro at han neppe er særlig fornøyd med hva som blir det tilsynelatende utfallet. Det er ingen ting som skulle tilsi at Aston Villa vil fire på sine krav og slippe en spiller som flere ganger har gjort det klart at han ønsker å komme til Liverpool.

Hvordan dette påvirker forholdet som Benitez har til amerikanske eiere og Parry gjenstår å se, men spanjolen har i hvert fall inntil videre tenkt å ikke kommentere hva som skjer utenfor gressmatta. Han vil nå gjøre det han kan for at de røde får en så god start på sesongen som mulig, og arbeide hardt for at stallen blir ytterligere forsterket innen transfervinduet løper ut.