- Gå til Liverpool

Mannen som oppdaget Gareth Barry synes sin tidligere elev bør ta sjansen, og gå til Liverpool. Gerrard skal spille veldedighetskamp for Nelson Mandela.

Det har virket som at 27 år gamle Gareth Barry er Rafael Benítez sin førsteprioritering på overgangsmarkedet denne sommeren. Etter at Liverpool fikk avslått et formelt bud på den engelske landslagsspilleren tidlig i mai, førte det til at Aston Villa-manager Martin O'Neill ble rasende, og man har ikke kommet nærmere en overgang. Mange vil ha det til at midtbanemannen med det gode venstrebeinet selv skal være lysten på en overgang til Liverpool, på grunn av mulighetene for Champions League-spill.

Les Rogers var mannen som for over femten år siden oppdaget Gareth Barry. Han hadde den nåværende Aston Villa-kapteinen som sin elev på Brighton Center of Excellence tidlig på nittitallet. Han oppmuntrer nå sin tidligere elev til å gå til Liverpool, og mener det er en sjanse han ikke kan takke nei til.

- Martin O'Neill har vært en fantastisk manager for Gareth, og Villa har virkelig tatt seg av Gareth. Han vil savne Villa, men samtidig er selve muligheten for å få spille for en av toppklubbene for stor. Jeg synes han skal gå, og hvor ofte vil en slik mulighet dukke opp?, sier Rogers i følge Liverpool Daily Post.

- Han har vært lojal mot Villa, og han har hatt muligheter til å forlate tidligere. Gareth har gjort en fabelaktig jobb i Villa, men sjansen for å spille for Liverpool vil være for stor til å la være å ta. Han ønsker å holde plassen sin på landslaget, som jeg vet han setter høyt. Jeg synes det er det rette tidspunktet for han å flytte på seg. Jeg både tror og synes selv han skal gå, avsluttet mentoren.

I følge Liverpool Daily Post er det lite sannsynlig at Barry tar en avgjørelse om fremtiden før etter Englands privatlandskamper mot USA og Trinidad og Tobago denne uken.

Gerrard spiller veldedighetskamp
Steven Gerrard er en av mange fotballstjerner som skal spille en veldedighetskamp i anledning Nelson Mandelas 90-årsdag i juli. AC Milans Kaka, Clarence Seedorf og Gennaro Gattuso har også bekreftet at de ønsker å spille kampen den 13. juli på Allianz Arena i München, melder Fox Sport.

Målet for kampen er å samle inn penger for utdanning i Afrika, og er samtidig altså en gest til Nelson Mandela, som fyller 90 år seks dager etter. Kampen vil sette i gang en kampanje som skal hete "Goal4Africa", hvor folk kan donere penger for hvert mål scoret av sitt favorittlag de neste to årene. Kampanjen skal gå til etter VM i Sør Afrika i 2010, og målet er å samle inn 90 millioner amerikanske dollar - eller 57 millioner euro.

Hvilke øvrige spillere som vil delta er foreløpig ikke offentliggjort.