- Gerrard bør være kaptein

Ian Rush uttaler i dag at han mener Steven Gerrard bør bli Englands nye kaptein, om Capello bestemmer seg for å bytte. Han tror også at Carragher er god nok for landsaget.

Fabi Capello vil snart debutere som Englands landslagssjef, da hans utvalgte anglikanere møter Sveits til dyst sjette februar. Før den kampen må imidlertid Capello krympe sin 30-mannstropp til 23 spillere, og utnevne sin kaptein. Dette er ventet å skje lørdag kveld. Liverpools mestscorende spiller gjennom tidene, Ian Rush, blir i den anledning sitert av nettstedet teamtalk på at han mener én kandidat er spesielt verdig kapteinsrollen; Steven Gerrard.

- For meg synes det klart at Gerrard må være Englands kaptein. Jeg synes John Terry er en god kaptein, og dersom Fabio Capello ønsker å beholde ham i den rollen, er det greit nok. Men hvis han ser på andre muligheter, må han velge Gerrard.

- De er de eneste to opplagte kandidatene, Rio Ferdinands navn har blitt foreslått, og han kunne ha vært kaptein, men jeg synes Stevens lederskap i Liverpool er utrolig; det har han vist på toppnivå, og han har vokst av det. Han er mer disiplinert og ansvarsfull nå etter å ha ledet sitt lag til Europa-cuptriumfen i Istanbul i 2005, og han har blitt enda sterkere. Steven er en enda bedre leder nå enn han var for tre år siden.

Steven Gerrard ble utnevnt til kaptein av Gerard Houllier i oktober 2003, da han tok over armbindet for Sami Hyypiä. Dette mener Rush var et genistrek av Houllier, og han tror det kan by på samme effekt dersom Capello utnevner Gerrard til kaptein.

- Gerard Houllier gjorde en fantastisk avgjørelse da han ga ham kapteinsbindet, siden han så hva spilleren hadde iboende, og hvordan hans reaksjon kom til å bli. Ved å gjøre det hjalp han Steven til å komme opp på et nytt nivå, og hvis Capello hadde gjort det samme, er jeg sikker på at det ville ha medført en lik reaksjon.

- Tiden er inne for å gi Steven denne jobben, og han vil ikke skuffe manageren om han får muligheten.

Videre hevdet Rush at Jamie Carragher hadde forsvart en plass I Capellos førstelag, om hans uttak var basert på prestasjoner og kun det. Rush føler seg sikker på at Carragher er en spiller på et høyere nivå enn noen av navnene Englands tropp kan by på.

- Jeg tror ikke Jamie vil gå tilbake for å spille for England nå. Det er høyst usannsynlig, og jeg tror hans internasjonale karriere sannsynligvis er over. Jeg tror Capello ville ha valgt ham når som helst om han var tilgjengelig, men Jamie har innsett nå at han heller vil bruke tid på sin familie.

- Han får mer en pause ved internasjonale avbrudd nå, hvilket betyr at han kanskje kan få to eller tre år ekstra utav sin Liverpool-karriere av nettopp den grunn.

- Jamie har innsett at Liverpool og hans familie er hans hovedprioritet nå.