- Gerrard har nerver av stål

Rafael Benítez berømmer Steven Gerrard for måten han satte inn straffesparket fem minutter på overtid. Kapteinen avslører hvordan han holdt seg rolig. Dommeren usikker på straffesparket.

Steven Gerrard sikret Liverpool ett poeng mot Atlético Madrid med en straffescoring fem minutter på overtid. Scoringen kom knapt en uke etter at han nettet fra ellevemeteren mot Portsmouth. Kapteinen har nå scoret på 14 av 19 straffespark for Liverpool. Benítez er imponert over hvordan 28-åringen holder roen i slike situajsoner.
- Steven har nerver av stål, og han har stor tillit til hva han gjør på banen, forteller Benítez. 

- Vi vet at i viktige kamper så er han alltid i stand til å score på slutten. Denne gangen var det et straffespark, akkurat som mot Portsmouth.

- Jeg vil alltid ha tillit til at han har roen til å score under den slags press.

- Han gjør det bra på trening med straffespark mot Pepe Reina og Diego Cavalieri. Så vi har alle tillit til ham.

 - Vi vet at Steven ikke vil gi opp. Han vil holde det gående helt til siste slutt. Det er ingen overraskelse når han scorer slike sene mål.

- Poenget var viktig fordi nå tenger vi kun én seier for å gå videre.

- Jeg føler vi spilte mye bedre da vi tapte mot Tottenham i helgen. Denne gang møtte vi et lag som forsvarte seg dypt og var godt organisert.

Steven Gerrard avslører hvordan han holdt nervene under kontroll da han skulle ta straffesparket.
- Jeg forsøkte bare å konsentrere meg og stenge alt annet ute. Jeg bestemte meg for hvor jeg skulle sette ballen, og jeg forholdt meg til det.

- Det er alltid en god følelse å score foran The Kop. På grunn av all oppstandelsen hadde jeg meget god tid til å bestemme hvor jeg skulle sette straffesparket.

- Vanligvis liker jeg å komme i gang, men spillerne deres protesterte mot avgjørelsen. Jeg måtte vente. Men jeg var rolig. Jeg satte den hvor jeg ønsket å sette den.

Liverpool har spilt uavgjort 1-1 både hjemme og borte mot Atlético.
- Det er ingen overraskelse hvor bra Madrid spilte. De har mange spillere i verdensklasse, og de er fremragende på kontringer.

- De gjorde det vanskelig for oss med en stil mange har benyttet mot oss på Anfield denne sesongen.

- Vi måtte øke tempoet etter pause. Det var det vi gjorde for å få vår belønning.

- Nå møter vi Marseille i neste kamp på Anfield. De gjorde det bra ved å slå PSV, men vi har tro på at vi kan vinne her og nå 1/8-finale.



Hansson usikker på straffesparket
Den svenske dommeren Martin Hansson er i ettertid usikker på om det var korrekt å dømme straffespark. Det var faktisk den ene assistentdommeren som vinket for forseelsen innenfor 16-meteren.
- Jeg er ikke sikker på om det var straffe, uttaler Hansson til SVT.

- Fra min vinkel er jeg ikke sikker på om det var straffespark. Ifølge UEFA skal jeg ikke kommentere konkrete hendelser.

Pernia avslører at assistentdommeren har bedt om unnskyldning.
- Linjemannen sa: "Unnskyld, unnskyld". Denne forseelsen skjedde ikke, Gerrard hoppet på meg. Det var krystallklart. Jeg har ingenting mer å legge til.